Diner/ Koolhydraatarm/ Makkelijke Maaltijd/ Soep/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Recept: Paprikasoep met tomaat

recept paprikasoep met tomaat www.jaimyskitchen.nl

Deze soep staat al een tijdje op mijn lijstje om te fotograferen; een paprikasoep. Natuurlijk kan ik het niet laten en zit er ook tomaat in deze soep. De soep is smaakvol en romig!

Paprika soep met rode paprika’s

Ja, je moet echt rode paprika’s uitkiezen als je een lekker rode soep wilt. Heb je een gele over? Ook geen probleem, maar dan zal de soep gewoon iets minder rood zijn. Ook zal de soep wellicht iets zoeter zijn, want die gele paprika is toch iets zoeter van smaak. Je zou dan eventueel ook een beetje extra paprika poeder toe kunnen voegen.

Soep als lunch

Ik maak vaak een pan soep in het weekend, die ik vervolgens in porties in de koelkast of vriezer bewaar. Zo kan ik tijdens de lunch van een zelfgemaakt soepje genieten. Mocht je dit ook graag doen, kun je de hoeveelheden van dit recept ook verdubbelen, dan heb je een extra grote portie!

recept paprikasoep met tomaat www.jaimyskitchen.nl
Recept: Paprikasoep met tomaat

Hoeveelheid: 3 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

2 paprika’s (rood)
2 tomaten
1 witte ui
2 tenen knoflook
1,5 tl paprika poeder
½-1 bouillonblokje
500 ml water
zwarte peper
100 ml (haver)room
olie

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en hak de teentjes knoflook.
  2. Snijd de twee rode paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook de tomaten in stukken.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje ongeveer 5 minuten aan op laag vuur. Voeg daarna ook de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg dan ook de blokjes paprika toe aan de pan. Bak dit wederom ongeveer 5 minuten mee, tot de paprika een beetje zachter geworden is. Voeg dan het paprika poeder erbij en bak nog even mee.
  4. Voeg de blokjes tomaat toe, schep alles goed om en giet het water en het bouillon blokje erbij. Kook dit alles ongeveer 10 minuten goed door.
  5. Breng de soep verder op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje zout.
  6. Pureer de soep, tot je een gladde soep hebt. Voeg dan ook de (haver)room er aan toe en meng goed door.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Leen van WIngerden
    22 mei 2020 at 20:30

    Prima! Ik voegde een restje spekblokjes toe, en gebruikte een vleugje cayennepeper i.p.v. zwarte.
    Een volkoren-afbakbrood met boter erbij en het maal was compleet!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.