Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Paella met chorizo, garnalen en vis

Paella met chorizo, garnalen en vis

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr paella rijst
  • 150 gr sperziebonen
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 paprika
  • 1 citroen
  • 5 gr peterselie
  • 600 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 5 draadjes saffraan
  • 150 gr witte vis
  • 200 gr garnalen
  • 125 gr chorizo
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gr doperwten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een lekker paella recept met chorizo, garnalen en witte vis. Ook zitten er lekker veel groenten in: paprika, sperziebonen en cherrytomaatjes.

Zelf een paella recept maken

Nieuwe favoriet van Erik: Paella á la Erik & Jaimy. Deze Paella hebben wij samen spontaan bedacht toen we in de supermarkt stonden en hij is echt heerlijk geworden. Zo lekker dat Erik de week erna weer vroeg naar dit gerecht! De smaken zijn zó goed samen, je waant je bijna in Spanje ;)  De combintaie van chorizo, garnalen en witvis is erg lekker.

 

Bereiding

Stap 1

Snijd de chorizo in kleine stukjes, snipper de ui en hak de knoflook. Fruit aan in een beetje olie.

Stap 2

Snijd in de tussentijd de paprika's in kleine stukjes. Deze mogen er dan meteen bij! Haal de groenten uit de pan als deze gaar zijn en bewaar op een bordje. Laat de olie van de chorizo in de pan en bak hier 2 minuten de paellarijst terwijl je goed blijft roeren. Voeg het water met bouillonnlokje erbij. Voeg hier ook de saffraan aan toe. De kunst van paella is eigenlijk dat je niet roert in de pan. Proef tussendoor de rijst, deze moet niet té zacht worden, de korrel moet heel blijven.

Stap 3

Bak  de vis en garnalen in een ander pannetje. Kook de sperziebonen 5 minuten in een ander pannetje.

Stap 4

Halveer de cherrytomaatjes, hak de peterselie en snijd plakjes van de citroen. Voeg de doperwten toe samen bijhet chorizo mengsel zodra de rijst gaar is. Meng goed. Meng als laatste de cherrytomaatjes en sperziebonen er doorheen.

Stap 5

Serveer de paella door de vis en garnalen bovenop de rijst te leggen. Voeg dan ook de peterselie en schijfjes citroen toe!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen paella spaans diner chorizo erwtjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴