Diner/ Herfst en winter recepten/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Recept: Paddenstoelen ragout

recept ragout paddenstoel www.jaimyskitchen.nl

Ragout is erg lekker en ondanks dit vaak een recept is met vlees, kun je een heerlijke ragout maken met paddenstoelen. Dit is een lekker en klassiek recept, perfect voor de feestdagen.

Familie recept voor ragout

Mijn moeder maakt altijd een lekkere ragout met kip, pulled chicken kun je wel zeggen. Alleen eet ik persoonlijk geen vlees meer, dus ik ging op zoek naar een vervangend recept. Mocht je trouwens we deze ragout met kip willen maken, kook dan 1 kipfilet in bouillon, ongeveer 12 minuten. Trek de kip uit elkaar met een vork en voeg toe aan de ragout. In dit geval heb ik paddenstoelen toegevoegd, erg lekker!

Extra feestelijk recept

Maak van 2 plakjes bladerdeeg 8 bladerdeeg sterren. Hier heb je een steker in stervorm voor nodig. Steek dan 8 sterren uit de twee plakjes blader deeg en bak de sterren af in 10 minuten op 200 graden.

recept ragout paddenstoel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Paddenstoelen ragout

Hoeveelheid: 4-5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

4-5 ragout bakjes
350 gr paddenstoelen mix
60 gr bloem
50 gr boter + een beetje extra
500 ml water
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje groente of paddenstoel
1 tl tijm
zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd de paddenstoelen in kleinere plakjes, snipper de sjalotten en hak de knoflook. Fruit als eerste de sjalotten aan in een beetje boter. Voeg na 3 minuten de paddenstoelen en knoflook erbij en bak deze tot ze gaar en zijn. Verwijder dit uit de pan en bewaar in een kommetje.
  2. Verwarm de oven op 200 graden en bak de ragout bakjes in 10 minuten (of volgens de aanwijzingen van de verpakking).
  3. Kook het water met een bouillonblokje en de tijm. Verhit 50 gr boter in een pannetje tot deze gesmolten is. Voeg vervolgens het bloem toe aan de boter en meng goed. Bak nu ongeveer 4-5 minuten tot de bloem gaar is. Blijf erg goed roeren. Voeg vervolgens een derde van de bouillon toe en meng goed door tot een gladde massa. Voeg vervolgens een volgend deel van het bouillon door en meng wederom door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het laatste deel van de bouillon door en meng tot een gladde ragout. Breng op smaak met peper.
  4. Voeg als laatste de paddenstoelen met ui en knoflook toe aan de ragout.
  5. Serveer de ragout in de ragout bakjes.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Vegetarische ragout met knolselderij - Jaimy's Kitchen
    30 december 2019 at 08:02

    […] deelde ik het recept voor een paddenstoelen ragout, die ook vegetarisch is uiteraard. Echter is mijn vriend geen fan van paddenstoelen, dus wilde ik […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Click here to troubleshoot

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.