Pasen/ Zoet

Recept: Paas fudge met chocolade

Fudge Pasen www.jaimyskitchen.nl

Het is weer tijd voor een nieuw fudge recept! Omdat het zó makkelijk is, maak ik dit recept erg graag. Deze keer in een variant met uiteraard chocolade, maar dan een Paas variant!

Wat is fudge?

Je weet wel van die plakkerige stukjes, gemaakt van gecondenseerde melk. Let op, ze blijven echt wel best plakkerig hoor. Om die reden bewaar ik de fudge altijd in de vriezer en haal ik deze net voor het eten eruit. Zo blijven mijn handen eigenlijk het schoonst. Wil je dat plakkerige nog iets minder? Dan kun je nog 20 gr boter toevoegen aan het recept. Ik heb gemerkt dat de fudge dan nog net iets steviger blijft. Natuurlijk ook nóg ongezonder, haha!

Paas fudge

Ja, dat komt natuurlijk voor de Paas chocolade van Hands off my chocolate, ziet er leuk uit toch? Mocht je deze nu niet kunnen vinden of simpelweg enorm veel paas eitjes over hebben (hoe dan?!). Nou, dan kun je die ook gewoon in het recept gebruiken.

Fudge Pasen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Paas fudge met chocolade

Hoeveelheid: 15 stukjes
Bereidingstijd: 15 minuten + minmaal 4 uur opstijven

Ingrediënten:

1 blikje gecondenseerde melk
100 gr pure chocolade
1 reep Hands off my chocolate paas chocolade

Benodigdheden:
Ovenschaal
Bakpapier

Bereiding:

  1. Neem een pannetje en voeg hier de gecondenseerde melk in. Zet het vuur half hoog.
  2. Breek de stukjes chocolade in de gecondenseerde melk en laat de chocolade smelten. Blijf goed roeren.
  3. Maak in de tussentijd het bakpapier een klein beetje nat en vorm deze in de ovenschaal.
  4. Zodra de fudge in het pannetje een beetje stroperig wordt, ongeveer na 10-15 minuten kun je de fudge in de ovenschaal met bakpapier toevoegen. Breek de reep paas chocolade in stukjes, zodat je alle ‘ eitjes’ los hebt. Druk de chocolade lichtjes in de fudge
  5. Laat de fudge minimaal 4 uur in de koelkast opstijven, maar het liefst een nachtje. Snijd dan de fudge in blokjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.