Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Overnight oats met kersen

Overnight oats met kersen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 30 gr havermout
  • 120 gr kersen yoghurt (Alpro)
  • 75 ml water
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 5 gedroogde abrikozen

Kersen compote:

  • 350 gr kersen op siroop
  • 1 tl maizena

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een favoriet ontbijtje van mij! Een recept voor een makkelijk en snel ontbijt, die je zelfs de avond van tevoren kunt maken. Heerlijke overnight oats met lekker veel kersen!

Mijn favoriete ontbijtjes

Ik ben echt gek op ontbijtjes, daar wil ik graag zoveel mogelijk mee afwisselen. Andere favorieten zijn bijvoorbeeld bananenbrood carrot cake muffins of een lekkere bananensplit. Deze kom met overnight oats met kersen is een heerlijk doordeweeks ontbijt, omdat je het dus in de avond kunt voorbereiden en in de ochtend zo uit de koelkast kunt halen.

Zelfgemaakte kersen compote

In dit recept maak je zelf een kersen compote. Dit is echt ontzettend makkelijk om te maken, dus ik maak zelf altijd meteen een aantal porties. Die bewaar ik dan in een luchtdicht potje in de koelkast. In dit recept maak ik vier porties kersen compote, goed voor ongeveer vier ontbijtjes. Deze kersen compote eet ik trouwens ook ontzettend graag bij rijstepap!

Bereiding

Stap 1

Snijd de abrikozen in reepjes.

Stap 2

Neem een kommetje en voeg hierin de kersen yoghurt. Roer hier de havermout doorheen en voeg ook het water toe om het geheel een beetje dunner te maken. Voeg de lijnzaad en de reepjes gedroogde abrikozen toe. Roer roer door. Zet dit een nachtje in de koelkast, of in ieder geval 15 minuten voordat je het wilt eten.

Stap 3

Maak de kersen compote door eerst de kersen van de siroop te scheiden. Vang de siroop op in een pannetje en verwarm op laag vuur. Neem een klein kommetje of glaasje en voeg hierbij een theelepel maizena en een beetje water. Roer goed door en voeg toe aan het pannetje met siroop. Verwarm goed door tot de saus dikker wordt. Voeg dan de kersen toe aan de saus. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje.

Stap 4

Voeg een beetje kersen compote toe aan de overnight oats en geniet van je ontbijtje!

Stap 5

Tip: het is ook erg lekker om de kersen compote een beetje te verwarmen!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

ontbijt vegetarisch vegan overnight oats compote abrikozen kersen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴