Ontbijt

Recept: Overnight oats met kersen

Recept overnight oats met kersen www.jaimyskitchen.nl

Dit is een favoriet ontbijtje van mij! Een recept voor een makkelijk en snel ontbijt, die je zelfs de avond van tevoren kunt maken. Heerlijke overnight oats met lekker veel kersen!

Favoriete ontbijtjes

Ik ben echt gek op ontbijtjes, daar wil ik graag zoveel mogelijk mee afwisselen. Andere favorieten zijn bijvoorbeeld bananenbrood carrot cake muffins of een lekkere bananensplit. Deze kom met overnight oats met kersen is een heerlijk doordeweeks ontbijt, omdat je het dus in de avond kunt voorbereiden en in de ochtend zo uit de koelkast kunt halen.

Zelfgemaakte kersen compote

In dit recept maak je zelf een kersen compote. Dit is echt ontzettend makkelijk om te maken, dus ik maak zelf altijd meteen een aantal porties. Die bewaar ik dan in een luchtdicht potje in de koelkast. In dit recept maak ik vier porties kersen compote, goed voor ongeveer vier ontbijtjes. Deze kersen compote eet ik trouwens ook ontzettend graag bij rijstepap!

Recept overnight oats met kersen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Overnight oats met kersen

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

30 gr havermout
120 gr kersen yoghurt (Alpro)
75 ml water
1 tl gebroken lijnzaad
5 gedroogde abrikozen

Kersen compote:
350 gr kersen op siroop
1 tl maizena

Bereiding:

  1. Snijd de abrikozen in reepjes.
  2. Neem een kommetje en voeg hierin de kersen yoghurt. Roer hier de havermout doorheen en voeg ook het water toe om het geheel een beetje dunner te maken. Voeg de lijnzaad en de reepjes gedroogde abrikozen toe. Roer roer door. Zet dit een nachtje in de koelkast, of in ieder geval 15 minuten voordat je het wilt eten.
  3. Maak de kersen compote door eerst de kersen van de siroop te scheiden. Vang de siroop op in een pannetje en verwarm op laag vuur. Neem een klein kommetje of glaasje en voeg hierbij een theelepel maizena en een beetje water. Roer goed door en voeg toe aan het pannetje met siroop. Verwarm goed door tot de saus dikker wordt. Voeg dan de kersen toe aan de saus. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje.
  4. Voeg een beetje kersen compote toe aan de overnight oats en geniet van je ontbijtje!

Tip: het is ook erg lekker om de kersen compote een beetje te verwarmen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.