Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana

Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml tomaten passata
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr basilicum
  • 50 gr zwarte olijven
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Benodigdheden:

  • Een ovenschaal of oven pan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is het recept voor Italiaanse Melanzane alla Parmigiana oftewel een ovenschotel met aubergine en Parmezaanse kaas. Aan dit recept voeg ik courgette en olijven toe voor een twist aan het klassieke gerecht. Dit is een heerlijke gezinsmaaltijd die ook nog eens makkelijk van te voren te maken is. 

Vegetarisch recept voor ovenschotel

In dit recept wordt geen vlees toegevoegd, maar de aubergine is een heerlijke vervanger hiervoor. De toevoeging van de courgette maakt het gerecht iets voller en de zwarte olijven maakt het nog smaakvoller. De tomatensaus is daarnaast ook nog eens heerlijk om brood in te dippen. Bak een heerlijk knapperig stokbrood erbij en de maaltijd is compleet. Dit is echt een van mijn meest favoriete recepten die eigenlijk bij al mijn gasten altijd in de smaak valt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrooi met een beetje zout. Laat dit minimaal 10 minuten staan.

Stap 3

Snijd de courgette ook in plakken. Snijd de tomaten in plakken. Snipper de ui en hak de knoflook.

Stap 4

Dep het vocht van de aubergine met keukenpapier en bak, eventueel in porties, de aubergine en courgette in de pan met een beetje olie of boter. Bewaar de gebakken plakken aubergine en courgette op een boord.

Stap 5

Fruit vervolgens de ui en knoflook in een beetje boter of olie aan. Voeg na een paar minuten de gepelde tomaten, tomaten passata, tijm, oregano en olijven toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen.

Stap 6

Verwijder de saus uit de pan en gebruik de ovenschaal of oven pan. (Indien je een pan gebruikt die in de oven past, kun je een laagje saus in de pan laten zitten). Voeg een laagje saus in de ovenschaal.

Stap 7

Leg een laagje aubergine, dan een laagje Parmezaanse kaas en een laagje courgette. Verdeel een beetje saus er overheen. Leg wederom een laagje aubergine er overheen, een laag  courgette en een laag tomaat. Verdeel nog een beetje Parmezaanse kaas er overheen. Leg de laatste plakjes aubergine over het gerecht en maak af met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.

Stap 8

Bak het ovengerecht ongeveer 20 minuten in de oven.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten aubergine courgette vegetarisch italiaans oven koolhydraatarm herfst parmezaanse kaas top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴