Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Recept: Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana

Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana www.jaimyskitchen.nl

Dit is het recept voor Italiaanse Melanzane alla Parmigiana oftewel een ovenschotel met aubergine en Parmezaanse kaas. Aan dit recept voeg ik courgette en olijven toe voor een twist aan het klassieke gerecht. Dit is een heerlijke gezinsmaaltijd die ook nog eens makkelijk van te voren te maken is.

Vegetarisch recept

In dit recept wordt geen vlees toegevoegd, maar de aubergine is een heerlijke vervanger hiervoor. De toevoeging van de courgette maakt het gerecht iets voller en de zwarte olijven maakt het nog smaakvoller. De tomatensaus is daarnaast ook nog eens heerlijk om brood in te dippen. Bak een heerlijk knapperig stokbrood erbij en de maaltijd is compleet.

Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana www.jaimyskitchen.nl
Ferleon ovenschaal met deksel winnen – winactie gesloten!

Jij kan deze ovenschaal, die je ook als pan kunt gebruiken, mét deksel winnen! Wat moet je doen?

Je kunt winnen:

Ferleon pan met deksel ter waarde van €215 van de foto’s in lichtgrijs en lichte es kleur knop. De pan kan in de oven, wat perfect is voor lekkere ovenschotels.

Wat je moet doen:

  1. Jaimy’s Kitchen op Instagram
  2. Ferleon volgen op Instagram
  3. Reactie achterlaten op Social media, vertellen wat je met de pan zou maken en 1 of 2 vrienden taggen
    óf
    Een reactie op deze blog achterlaten en vertellen wat je met de pan zou maken!

De winactie is gesloten.

Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana www.jaimyskitchen.nl
Recept: Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana

Hoeveelheid: 3-4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 courgettes
2 aubergines
3 tomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
500 ml tomaten passata
1 blok gepelde tomaten á 400 ml
100 gr Parmezaanse kaas
10 gr basilicum
50 gr zwarte olijven
1 tl tijm
1 tl oregano
peper en zout
boter of olie om in te bakken

Benodigdheden:
Een ovenschaal of oven pan

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrooi met een beetje zout. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
  3. Snijd de courgette ook in plakken. Snijd de tomaten in plakken.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook.
  5. Dep het vocht van de aubergine met keukenpapier en bak, eventueel in porties, de aubergine en courgette in de pan met een beetje olie of boter. Bewaar de gebakken plakken aubergine en courgette op een boord.
  6. Fruit vervolgens de ui en knoflook in een beetje boter of olie aan. Voeg na een paar minuten de gepelde tomaten, tomaten passata, tijm, oregano en olijven toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen.
  7. Verwijder de saus uit de pan en gebruik de ovenschaal of oven pan. (Indien je een pan gebruikt die in de oven past, kun je een laagje saus in de pan laten zitten). Voeg een laagje saus in de ovenschaal.
  8. Leg een laagje aubergine, dan een laagje Parmezaanse kaas en een laagje courgette. Verdeel een beetje saus er overheen. Leg wederom een laagje aubergine er overheen, een laag  courgette en een laag tomaat. Verdeel nog een beetje Parmezaanse kaas er overheen. Leg de laatste plakjes aubergine over het gerecht en maak af met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.
  9. Bak het ovengerecht ongeveer 20 minuten in de oven.

Recept: Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Anto
    11 november 2018 at 12:37

    Ik denk dat ik er , om te beginnen, een zuurkool ovenschotel in zou maken.
    De mogelijkheden zijn natuurlijk legio met zo’n pan.

  • Reply
    Miek
    11 november 2018 at 17:15

    Ik zou er goddelijk stoofvlees in maken (dat gaat perfect in de oven!).

  • Reply
    Anne
    15 november 2018 at 11:44

    Dit lijkt mij echt een geweldige pan. Ik ben al een tijdje op zoek naar een ovenschaal met deksel en oren voor het maken van lasagne, maar die heb ik nog niet gevonden. Deze zou er ideaal voor zijn. Sowieso zou ik dit recept uitproberen. Aubergine is zo lekker! Maar het eerste gerecht zal wel de lasagne met zelfgemaakte lasagnebladen zijn.

  • Reply
    Anita H.
    18 november 2018 at 18:43

    Ik begin met “knien in ’t zoer” (konijn in het zuur op zijn Limburgs) als ik win, denk ik. Daarna heerlijk draadjesvlees.

  • Reply
    Niki
    28 november 2018 at 19:05

    Ik zou een heerlijke vega schotel maken met lekker veel verse groentes!

  • Reply
    11 x Recepten voor lichte, gezonde en koolhydraatarme recepten | Jaimy's Kitchen
    5 januari 2019 at 14:35

    […] 2. Aubergine Melanzane alla Parmigiana […]

  • Leave a Reply