Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ One pot/ Vega & Vegan

Recept: One pot noedels met tofu, pompoen en peultjes

One pot noedels met pompoen peultjes en tofu www.jaimyskitchen.nl

Dit is een one pot recept waarbij het gerecht in 1 pot gemaakt wordt! Een heerlijk noedels recept met pompoen, tofu en peulen met een pittige zelfgemaakte woksaus. Allemaal in 1 pan dus, echt!

One pot of camping recept

Ja, wij zijn aan het verbouwen. Nu heb ik van onze buren een 1-pits elektrisch kookplaatje gekregen en daar moet ik het mee doen. Dat gaat echt beter als verwacht moet ik zeggen. Ik wil jullie inspireren om een gerecht in 1 pan te maken. En dit is natuurlijk ook een geschikt recept voor op de camping.

Extra veel smaak?

Dit is een tip voor extra veel smaak aan dit recept toe te voegen, maar geen noodzakelijke. Daarom staat het niet in het recept zelf. Voeg 1 theelepel Jonnie Boer Shichimi togarashi kruiden toe. Heb je dit niet in huis? Voeg optioneel wat extra zwarte peper, chilipeper en iets extra’s zuurs zoals citroensap, limoensap of azijn toe.

One pot noedels met pompoen peultjes en tofu www.jaimyskitchen.nl
Recept: One pot noedels met tofu, pompoen en peultjes

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
200-250 gr voorgekookte noedels
1 witte ui
3 cm gember
2 tenen knoflook
0,5 courgette
200 gr pompoen blokjes
200 gr peultjes
300 gr tofu
1,5 el ketjap
peper en zout
olie om in te bakken

Woksaus:
1 tot 2 tl sriracha (of andere pittige saus)
1 el sesamolie
1 el sojasaus
1 tl honing
2 el azijn, citroensap of limoensap

Zie extra tip hierboven in het recept.

Bereiding:

  1. Laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en marineer met de ketjap. Laat ongeveer 10 minuten marineren of langer indien je de tijd ervoor hebt. Bak de tofu vervolgens in een beetje olie en bewaar op een bord.Snipper het uitje, hak de gember en knoflook fijn.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de halveer de courgette om deze vervolgens in plakken te snijden. Snijd ook de uiteinden van de peulen weg.
  3. Verhit olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten ook gember en knoflook toe. Voeg na 2 minuten de pompoen blokjes toe. Bak deze ongeveer 10 minuten of tot deze zacht is. Voeg vervolgens de peulen en courgette toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee.
  4. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de woksaus.
  5. Verwarm nu ook de noedels in de pan en voeg vervolgens de woksaus toe. Roer goed door tot de noedels warm zijn en voeg dan de tofublokjes toe.
  6. Serveer de noedels!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.