Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Soep/ Vega & Vegan

Recept: Noedel soep met tofu

Vegan noedel soep met krokante tofu www.jaimyskitchen.nl

Vandaag laat ik een recept zien van een noedel soep. Deze is ook nog eens helemaal vegan. Hou je daar niet van? Dan kun je de tofu ook vervangen door kip!

Verschillende soorten noedels

Noodlesoep, ramen, soba, udon. Dat ga ik allemaal proberen wanneer ik samen met Erik naar Japan ga in Augustus. De tofu vind ik zelf juist enorm lekker in het recept. Ik bak het altijd vrij krokant, dat is het lekkerst! Wil je kip toevoegen, kook deze dan mee in de bouillon en pluk de kip erna.

Recept Noedel soep met tofu www.jaimyskitchen.nl
Recept: Noedel soep met tofu

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

Bouillon
3 el gedroogde cantharellen
3 cm gember, in plakjes
1 theelepel miso pasta
1 groenten bouillonblokje
1 el ketjap manis
gedroogde chili vlokken
1 liter water

Toppings
100 gr tofu
1 tl ketjap manis
100 gr noedels
100 gr sperziebonen
100 gr witte kool, dun gesneden
70 gr tauge
gebakken uitjes
sambal
olie

Bereiding:

  1. Snij de tofu in kleine stukjes. Marineer met ketjap manis. Zet even apart.
  2. Voeg alle ingrediënten van de bouillon samen in een pan en laat dit 30 minuten koken. d
  3. De bouillon zal daardoor flink inkoken, maar dat is de bedoeling. De bouillon wordt geconcerteerd.
  4. In de tussentijd kun je de de sperziebonen en de witte kool beetgaar koken.
  5. Bak de tofu krokant in wat olie.
  6. Zeef de bouillon, zodat alle ingrediënten eruit zijn. Deze gebruik je niet meer. De bouillon is heet, dus het is niet erg wanneer de andere ingrediënten niet meer zo warm zijn. Kook hier de noedels in gaar.
  7. Noedels gaar? Serveer de soep dan met de witte kool en sperziebonen, daarboven de rauwe taugé. Maak de soep af met met krokante tofu, gebakken uitjes en sambal naar smaak. Als je het lekker vind, kun je nog wat ketjap manis toevoegen.
  8. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply