Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Noedel salade met komkommer, wortel en tofu

Noedel salade met komkommer, wortel en tofu

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 125 gr mihoen
  • 1 kleine winterpeen
  • ½ komkommer
  • 1 gele paprika
  • 325 gr tofu
  • 2 el ketjap
  • 1 el sesamzaadjes
  • olie

Dressing:

  • 3 cm gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus (weglaten indien vegetarisch)
  • 1 limoen
  • 2 el chilisaus
  • 1 el munt
  • 1 el koriander
  • 1 tl ahorn siroop
  • el Eventue sriracha saus

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit frisse recept is echt zomers! De noedel salade wordt koud gegeten en zit vol groenten zoals wortel, komkommer en paprika. De tofu maakt deze vegetarische salade met mihoen af!

Een Aziatisch salade recept met mihoen

De basis van deze salade is mihoen gecombineerd met verse groenten. De groenten die perfect in dit recept passen zijn wortel, komkommer en paprika. Natuurlijk kun je een beetje afwisselen met ingrediënten door bijvoorbeeld te kijken wat je nog in huis hebt De dressing is heerlijk smaakvol en bevat échte Aziatische smaken zoals vissaus en limoen. Let op: vissaus is niet vegetarisch. Dus wil je dat dit een 100% vega recept is, laat de vissaus dat weg. De salade zal net zo lekker zijn!

Bereiding

Stap 1

Lek de tofu uit. Dit doe je door de tofu in een theedoek of keukenpapier in te pakken en er iets zwaars op te zetten. Snijd vervolgens in blokjes en marineer met ketjap.

Stap 2

Rasp de gember fijn. Hak de munt en koriander fijn. Meng vervolgens de kruiden en gember met het sap van de limoen. Meng ook sesamolie, vissaus en ahorn siroop er doorheen. Breng op smaak met sriracha saus naar hou spicy jij dit wilt.

Stap 3

Schil de winterpeen en snijd linten met een dunschiller. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de paprika in reepjes.

Stap 4

Bereid de mihoen volgens de verpakking en spoel af met koud water. Snijd eventueel in een beetje kleinere slierten.

Stap 5

Bak de tofu licht krokant in een beetje olie.

Stap 6

Meng de mihoen met winterpeen, komkommer en gele paprika. Meng dit alles ook met de dressing. Verdeel als laatste de gebakken tofu en sesamzaadjes over de salade. Lekker met een beetje srisacha saus voor extra pittigheid!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades wortel hoofdgerechten komkommer tofu paprika vegetarisch aziatisch diner vegan tempeh mihoen tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴