Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Naanbrood met vijgen en geitenkaas

Recept naanbrood met vijgen hazelnoten en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Dit naanbrood kun je heel makkelijk zelf maken. De topping van geitenkaas, vijgen en rucula is heerlijk als avondmaaltijd of als lunch! De hazelnootjes zorgen voor een lekkere krokante touch.

Koken met Radar Limburg

Dit recept maakte ik samen met Laura van Radar Limburg, die bij mij thuis kwam koken en kletsen. Tijdens het koken, stelde zij mij allerlei vragen over mijn werk als foodblogger. Het was een ontzettend leuk gesprek en samen hebben we een heerlijk gerechtje gemaakt. Kijk zeker even naar de video op radar Limburg om het interview te bekijken & om het naanbrood dat ik maakte te zien en Laura die mijn recept maakte.

collage naanbrood www.jaimyskitchen.nl
Links de foto van Laura, rechts de foto van Jaimy.

Hoe maak je snel naanbrood?

Naanbrood is heel makkelijk om zelf te maken en met weinig ingrediënten. Dit snelle recept maak je namelijk met naar 4 ingrediënten; zelfrijzend bakmeel, yoghurt, olie en zout. Super simpel! Daarnaast valt het brood gewoon in de pan te bakken, dus wanneer ga jij het maken?

Recept naanbrood met vijgen en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Naanbrood met vijgen en geitenkaas

Hoeveelheid: 5 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

125 gr smeerbare geitenkaas
6 vijgen
50 gr rucola
50 gr geroosterde hazelnoten
1 grote rode ui
zwarte peper
optioneel: een beetje olie

Naanbrood:
500 gr zelfrijzend bakmeel + extra om het werkblad mee te bestrooien
350 ml roer yoghurt
2 el olie
zout

Bereiding:

  1. Voeg de ingrediënten van het naanbrood samen en meng goed. Vorm er vervolgens een deeg van en kneed dit ongeveer 5-10 minuten. Verdeel het deeg vervolgens in 5 stukken.
  2. Bestrooi het extra zelfrijzend bakmeel over je werkblad en vorm van de 5 stukken, 5 naanbroden. Doe dit door met je handen platte naanbroden te maken. Het hoeft niet perfect te zijn!
  3. Laat even rusten en snijd ondertussen de rode ui in ringen, de vijgen in partjes en hak de hazelnoten fijn.
  4. Verhit nu een pan, zonder olie. Bak hierin het naanbrood aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur. het brood is dan goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van de naanbroden.
  5. Besmeer elk naanbrood met een beetje geitenkaas, verdeel een beetje rode ui er over, een aantal partjes van de vijgen en een beetje rucola. Maak af met gehakte hazelnoot en een beetje zwarte peper!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply