Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mini tarte tartin met peer en tijm

Mini tarte tartin met peer en tijm

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 peer
  • 2 takjes tijm, gehalveerd
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 klontje boter
  • boter om de vormpjes in te vetten
  • optioneel: poedersuiker

Benodigdheden:

  • 4 tarte tartine vormpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Kleine tarte tartin taartjes zijn zeker een geslaagd nagerecht, een heerlijke afsluiting van het diner. Deze variant is met peer, tijm en natuurlijk heerlijke karamel.

Kerst nagerecht

Dit is een recept voor een feestelijk nagerecht. Een lekkere afsluiting van het kerstdiner. De tarte tartins zijn niet moeilijk te maken, het ziet er misschien lastiger uit, maar ze staan zo op tafel. Het lekkerst is natuurlijk om ze nog warm te serveren. Een bol ijs erbij is ook een aanrader.

Mini tarte tartins of 1 grote?

Je kunt 1 groot dessert ervan maken, maar dan is het omdraaien van de taart een beetje lastiger. Het kan wel hoor, maar zorg dat je even 5 minuten wacht nadat deze uit de oven is. In het geval van een grote tarte tartin serveer je een punt per persoon. Het is natuurlijk ook erg leuk om kleine taartjes te maken, dan serveer je 1 taartje per persoon.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 210 graden. Vet de vormpjes in met gesmolten boter.

Stap 2

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de peer in plakjes en verwijder het klokhuis.

Stap 3

Neem een steelpannetje en laat de suiker smelten in de pan, zonder in de pan te roeren. Wanneer de suiker bijna gesmolten is, voeg dan het klontje boter toe. Roer het pannetje rond en gebruik optioneel een spatel om de karamel in de 4 vormpjes te verdelen.

Stap 4

Leg hier de takjes tijm in en verdeel de plakjes peer over de 4 vormpjes. Maak de vormpjes dicht met het bladerdeeg.

Stap 5

Bak de tarte tartin in ongeveer 20 minuten in de oven af. Laat de taartjes vervolgens 5 minuten staan en draai de vormpjes dan om. Strooi wat poedersuiker er overheen en dan zijn de tarte tartins klaar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet peer kerst dessert diner nagerechten taartje tarte tartin bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴