Nagerechten/ Zoet

Recept: Mini red velvet cake met mascarpone topping

Red Velvet Bites www.jaimyskitchen.nl
Ik vier mijn verjaardag met jullie door het delen van mijn overheerlijke mini red velvet cake met een mascarpone topping en verse frambozen.

Hoe kun je beter je verjaardag vieren als met mini red velvet cake? Oh, wat een feestje. Vandaag word ik 29 jaar, maar het voelt eerder alsof er elk jaar een jaartje afgaat, of is dat wishful thinking?

Een red velvet cake of mini’s

Met dit recept kun je natuurlijk ook een hele Red Velvet Cake maken, maar ik vind van die kleine hapjes altijd erg gezellig, dus daar ben ik dan ook voor gegaan. Helemaal gezellig voor een feestje, een borrel of gewoon als weekend verwennerij. De rode kleur is een beetje een afleiding want het is een hele lichte chocoladecake. Niet te overheersend en met een heerlijke vanille smaak.

Een heerlijke topping

Je kunt de topping en het laagje in het midden mooi er tussen spuiten, maar heb je daar geen zin in of houd je net als ik van een beetje een rustieke look, smeer het dan gewoon! Meteen op eten, want deze kan smelten, zeker met dit warme weer. Smakelijk alvast!

Recept: Mini red velvet cake

Hoeveelheid: 8-10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

250 gr tarwebloem
120 gr gezouten roomboter
1 el cacaopoeder
275 gr suiker
230 ml karnemelk
3 eieren
1 el bakpoeder
1 tl rode kleurstof
1 tl vanille extract

Topping:
125 gr roomkaas
125 gr mascarpone
70 gr zachte boter
70 gr poedersuiker
frambozen
munt

Benodigdheden:
Bakpapier
Springvorm 25 cm

Bereiding:

  1. Laat voor gebruik de ingrediënten op kamer temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven op 175 graden.
  3. Meng eerst de droge ingrediënten goed door.
  4. De rode kleurstof meng je in een klein kommetje met een theelepel karnemelk en het vanille extract.
  5. Neem een kom en klop 125 gr zachte boter en de suiker met een mixer door elkaar, voeg dan de eieren toe en en als laatste de rode kleurstof. Hierna voeg je de karnemelk beetje bij beetje door. Als laatste meng je de droge ingrediënten door het mengsel.
  6. Vet de springvorm in met boter of gebruik bakpapier. Voeg het mengsel hier aan toe en bak de cake in ongeveer 40 minuten af. Controleer tussendoor met een satéprikker. Wanneer deze glad uit de cake komt, is de cake gaar.
  7. Meng de roomkaas, mascarpone en boter samen met de poedersuiker door met een spatel.
  8. Wanneer de cake afgekoeld is snijd je er blokjes van. Elk blokje snijd je doormidden. Voeg een beetje topping tussen de laagjes en bovenop. Maak de Red Velvet Bites af met frambozen en munt op de top.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.