Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mini quiche met ei en zalm

Mini quiche met ei en zalm

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 rol hartig taartdeeg (uit de koeling), dit is de grootte van een ronde quiche
  • 100 gr spinazie
  • 100 gr gerookte zalm
  • 4 kleine eieren
  • kiemen ter garnering
  • boter of olie

Benodigdheden:

  • Muffin vorm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze mini quiches met ei en zalm stelen echt de show op tafel. Ze zijn makkelijk om te maken en onwijs lekker van smaak, een TOP recept, al zeg ik het zelf. Want eerlijk: spinazie, zalm en ei zijn gewoon een heerlijke combinatie. 

Vrolijke quiches voor bij de lunch of het ontbijt

Bijvoorbeeld voor bij de Paasbrunch - of lunch, als ontbijt voor in het weekend of tijdens een andere feestdag. Eigenlijk hoef je geen bijzondere gelegenheid te hebben om deze quiches te maken, want ze zijn snel te maken en onwijs lekker. De quiches zien er daarnaast ook nog eens onwijs mooi uit!

Variatiemogelijkheden

Het kan natuurlijk dat niet zo van gerookte zalm houdt, in dat geval kun je bijvoorbeeld ook voor tonijn kiezen. Of plakjes ham of salami wanneer je graag voor vlees gaat. Voor een vega versie kun je gewoon de zalm weglaten natuurlijk, maar het is ook erg lekker om bijvoorbeeld paprika toe te voegen, lente ui of cherrytomaatjes. En verder, doe wat jij lekker vindt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden en vet 4 bakjes van de muffin vorm in met olie of boter.

Stap 2

Roerbak de spinazie of ontdooi indien je diepvries spinazie gebruikt, duw al het vocht uit de spinazie en hak fijn.

Stap 3

Snijd het hartig taartdeeg in vieren en verdeel alle vier de plakjes in een ander muffin vormpje.

Stap 4

Voeg nu de spinazie onderin, dan rondom het deeg de plakjes gerookte zalm en breek vervolgens een eitje erin. Herhaal dit met alle 4 de quiches.

Stap 5

Bak de mini quiches in ongeveer 20-25 minuten af tot het deeg gaar is.

Stap 6

Maak de quiches af met een beetje kiemen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie lunch ontbijt vis & zeevruchten ei hapjes & snacks oud & nieuw oven brunch hapje quiche gerookte zalm hartig kaartdeeg pasen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴