Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mini peren taartjes met amandel en stroop

Mini peren taartjes met amandel en stroop

Bereidingstijd: 80 min.

Personen:


Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 200  gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • een snuf zout
  • De vulling
  • 150 gr amandelspijs
  • 1 ei
  • De peertjes
  • 2 peren
  • 1 el suiker
  • 1 stokje kaneel
  • water

Voor er overheen:

  • Gehakte amandelen
  • Stroop

Benodigdheden:

  • Folie
  • 7 taartvormpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze taartjes met amandel en peer zijn echt hemels. Ontzettend herfstig als je het mij vraagt en de stroop maakt het helemaal af. Maak er zeker voldoende want ik weet zeker dat je er geen genoeg van krijgt!

Taartjes met peren, amandel en stroop

Dit is dus echt een match made in heaven. De knapperige boden pas goed bij de smeuïge vulling van amandelspijs. Door die amandelspijs in combinatie met licht gestoofde peertjes krijg ik meteen een herfst gevoel. Het zijn immers echte ingrediënten van het seizoen. Als finishing touch maakte ik de taartjes af met stroop, die ik opgestuurd kreeg van Canisius. Ik kan echt niet van die stroop afblijven, zo lekker!

Bereiding

Stap 1

Zeef de bloem en voeg in een kom. Voeg hierbij de suiker, een snuf zout en een ei. Meng hier doorheen de boter. Kneed het deeg met je handen tot een egale bal deeg. Leg deze bal deeg, ingepakt in folie in de koelkast voor 1 uur.

Stap 2

Neem een pannetje met water. Voeg hierbij suiker en een stokje kaneel. Schil de peren, halveer deze en verwijder de klokhuizen. Pocheer de peren nu ongeveer in 15 minuten gaar. Kook de peren niet, maar pocheer deze tegen het kookpunt aan. Haal de peren dan uit het water en dep deze een beetje droger. Snijd de peren dan in dunne plakjes.

Stap 3

Prak het amandelspijs met 1 ei.

Stap 4

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 5

Rol het deeg uit tot ongeveer een 3-4 millimeter. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel het deeg over de taartvormpjes. Verdeel vervolgens het amandelspijs mengsel over de vormpjes en leg hier vervolgens de plakjes peer over. Bak de taartjes in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Stap 6

Laat de taartjes afkoelen. Hak de amandelen. Strooi de amandelen over de taartjes en verdeel een beetje stroop er overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet peer stroop amandel nagerechten verjaardag bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴