Nagerechten/ Zoet

Recept: Mini peren taartjes met amandel en stroop

recept Peren taartjes met amandel en stroop www.jaimyskitchen.nl

Deze taartjes met amandel en peer zijn echt hemels. Ontzettend herfstig als je het mij vraagt en de stroop maakt het helemaal af. Maak er zeker voldoende want ik weet zeker dat je er geen genoeg van krijgt!

Taartjes met peren, amandel en stroop

Dit is dus echt een match made in heaven. De knapperige boden pas goed bij de smeuïge vulling van amandelspijs. Door die amandelspijs in combinatie met licht gestoofde peertjes krijg ik meteen een herfst gevoel. Het zijn immers echte ingrediënten van het seizoen. Als finishing touch maakte ik de taartjes af met stroop, die ik opgestuurd kreeg van Canisius. Ik kan echt niet van die stroop afblijven, zo lekker!

recept Peren taartjes met amandel en stroop www.jaimyskitchen.nl
Recept: Mini peren taartjes met amandel en stroop

Hoeveelheid: 7 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten + 35 minuten oventijd + 1 uur wachten

Ingrediënten:

Voor het deeg
200 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
100 gr boter, op kamertemperatuur
1 ei
een snuf zout

De vulling
150 gr amandelspijs
1 ei

De peertjes
2 peren
1 el suiker
1 stokje kaneel
water

Voor er overheen:
Gehakte amandelen
Stroop

Benodigdheden:
Folie
7 taartvormpjes

Bereiding:

  1. Zeef de bloem en voeg in een kom. Voeg hierbij de suiker, een snuf zout en een ei. Meng hier doorheen de boter. Kneed het deeg met je handen tot een egale bal deeg. Leg deze bal deeg, ingepakt in folie in de koelkast voor 1 uur.
  2. Neem een pannetje met water. Voeg hierbij suiker en een stokje kaneel. Schil de peren, halveer deze en verwijder de klokhuizen. Pocheer de peren nu ongeveer in 15 minuten gaar. Kook de peren niet, maar pocheer deze tegen het kookpunt aan. Haal de peren dan uit het water en dep deze een beetje droger. Snijd de peren dan in dunne plakjes.
  3. Prak het amandelspijs met 1 ei.
  4. Verwarm de oven op 180 graden.
  5. Rol het deeg uit tot ongeveer een 3-4 millimeter. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel het deeg over de taartvormpjes. Verdeel vervolgens het amandelspijs mengsel over de vormpjes en leg hier vervolgens de plakjes peer over. Bak de taartjes in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat de taartjes afkoelen. Hak de amandelen. Strooi de amandelen over de taartjes en verdeel een beetje stroop er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.