Deze Mexicaanse quinoa bowl is lekker kruidig en echt makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch hoofdgerecht met bonen, mais en met avocado. De pizza puntjes zijn een heerlijke toevoeging, om mee te dippen!
Mexicaanse kruiden mix
Deze kruiden mix kun je zelf maken, indien je alle kruiden in huis hebt. Nu heb ik een ontzettend grote kruidenlade, dus bij mij zit dat altijd wel goed. Mocht jij dat nu niet hebben, dan kun je ook kant-en-klare Mexicaanse kruidenmix kopen en in het recept gebruiken.
Toppings
Kies hier ook weer wat je lekker vindt denk aan nootjes, kruiden zoals koriander of een lekker sausje. Zelf koos ik voor avocado, gekruide yoghurtsaus en frisse limoen. Natuurlijk zijn de puntjes pizzabodem het allerlekkerst, want daarmee kun je in de quinoa dippen.

Mexicaanse quinoa bowl – vegetarisch
Hoeveelheid: 3-4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
200 gr quinoa
130 gr wortel, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
½ rode peper
150 gr mais
300 gr kidneybonen
250 ml passata
70 gr tomatenpuree
250 ml water
zout
olie om in te bakken
Kruiden:
1 tl gerookt paprikapoeder (normaal is ook goed)
1 tl komijnpoeder
1 1l oregano
1 tl uienpoeder
of: Mexicaanse kruidenmix
Voor erbij:
1-2 avocado, in plakjes
Limoenpartjes
Yoghurt (ik bracht het op smaak met Santa Maria Dip Mix American Ranch)
1 mini Magioni pizza per 2 personen met olie, oregano en paprikapoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden, smeer de pizzabodem in met een beetje olie, oregano en paprika poeder. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten goudbruin.
- Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Snijd de wortel in kleine blokjes en de rode peper in ringen. Was de mais en kidneybonen. Was ook de quinoa.
- Fruit het uitje aan in een beetje olie in een diepe pan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook en wortel toe. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg daarna ook tomatenpuree, rode peper en alle kruiden toe en bak nog even 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens het water, tomaten passata en de quinoa toe aan de groenten en kook de quinoa in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten ook mais en kidneybonen toe.
- Garneer met avocado, limoen, yoghurt en pizza puntjes.
3 Comments
Janneke
2 januari 2019 at 11:08Hoeveel Quinoa gebruik je in het recept? Dit staat namelijk niet vermeld…
Jaimy
2 januari 2019 at 11:13Hi janneke,
Ik pas het direct aan!
Hoe maak je zelf een Mexicaanse kruidenmix?
4 februari 2019 at 08:00[…] 1. Mexicaanse Quinoa Bowl […]