Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Mediterrane pasta salade met courgette

Recept: Mediterrane pasta salade met courgette

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 225 g kikkererwten pasta
  • 1 hele courgette
  • 300 g cherry tomaatjes
  • 4 zongedroogde tomaten, uit olie
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje verse basilicum
  • 5 el olijfolie, extra vergine
  • 2 el citroensap
  • versgemalen peper en zeezout naar smaak
  • 150 g feta
  • optioneel: een handje pijnboompitten, geroosterd

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze Mediterrane kikkererwten pastasalade met o.a. courgette, zongedroogde tomaatjes en feta, is lekker zomers!

Recept van Saskia

Hallo! Mijn naam is Saskia en ik ben eigenaar en foodblogger van Blij Suikervrij. Gezonde voeding is mijn passie, en alhoewel ik ben afgestudeerd als psycholoog ben ik sinds kort fulltime bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf en het werken aan een kookboek. Blij Suikervrij gaat voor mij niet zozeer over het stoppen met eten van alle vormen van suiker, maar vooral over zoveel mogelijk puur en natuurlijk eten. Dit betekent dat ik o.a. geraffineerde suikers en witmeel zoveel mogelijk laat staan. Ik zoek altijd weer naar manieren om niet alleen lekker te eten, maar ook mijn lijf zo goed mogelijk te voeden.  Ik deel met jullie daarom een lekkere snelle maaltijdsalade met pasta.

Andere foodbloggers die Jaimy inspireerden met recepten

Mediterrane kikkererwten pastasalade

Je kunt groenten naar smaak gebruiken, eigenlijk! De feta en zongedroogde tomaatjes zorgen wel voor een flinke hoop smaak. Ik gebruikte zelf een courgette, die ik mooi in dunne plakjes sneed. Dat maakt ze extra lekker als ze rauw zijn. Want van de grote harde brokken zijn dan niet fijn. Ik gebruikte hiervoor een handrasp, maar een kaasschaaf of foodprocessor krijgt het fijne schaafwerk ook gedaan. Qua pasta koos ik voor een kikkererwtenpasta. Sinds ik ben gestart met mijn website Blij Suikervrij, en meer heb geleerd over het effect van pasta op de bloedsuikerspiegel, eet ik bijna geen gewone pasta meer. Ik kies liever voor volkoren (spelt) pasta, of deze pasta van peulvruchten. Die bevat nog iets meer eiwitten dan een gewone (volkoren) pasta.

Bereiding

Stap 1

Verzamel al je benodigde ingredienten en zoek alle benodigdheden bij elkaar, zodat je alle bij de hand hebt.

Stap 2

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Was de courgette, en rasp deze in dunne plakjes.

Stap 4

Snijd de tomaatjes doormidden, de zongedroogde tomaatjes fijn, pers de knoflook uit en hak de basilicum fijn.

Stap 5

Meng vervolgens de groenten met de pasta in een grote schaal met de olijfolie, citroensap, peper en zout.

Stap 6

Strooi dan de feta erover.

Stap 7

Rooster optioneel nog wat pijnboompitten in een koekenpan, en strooi deze over de salade

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten kikkererwten courgette pasta vegetarisch bbq mediterraan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴