Smoothies & Drankjes/ Vega & Vegan

Recept: Matcha latte met kokosmelk

De Matcha week wordt afgesloten met een traditioneel Matcha recept, maar met een twist! We maken namelijk een Latte ervan, dat wordt echter wel vaker gemaakt van Matcha, met name in Nederland zie je dit de laatste tijd steeds meer. De spannende twist is, dat het met kokos melk gemaakt wordt!

Een plantaardige matcha latte

Let wel even op, ik heb het over een kokos drink, zoals die van Alpro, niet over een blikje kokosmelk wat vaker voor warme gerechten gebruikt word. De tweede is namelijk wat vetter niet niet geschikt in deze bereiding, dus let daar goed op wanneer je inkopen doet 😉 Daarnaast kun je uiteraard ook een andere (plantaardige) melk gebruiken.


Wanneer het water toegevoegd is aan het Matcha poeder, ziet het er zo uit.

Goed mixen tot je een schuimlaagje ziet verschijnen.

Recept: Matcha latte met kokosmelk

Hoeveelheid: 1 drankje
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

100 ml kokos melk
3 el kokend water tot 80 graden laten afkoelen
2 gr matcha poeder (ongeveer een halve theelepel)

Benodigdheden:
Bamboe klopper of melkopschuimer
Kommetje

Bereiding:

 1. Verwarm de kokosmelk in een pannetje of in de magnetron tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit. Ideale temperatuur is 80 graden.
 2. Voeg een het matcha poeder in een kom met het kokend water en klop dit goed tot er een schuimpje ontstaat. Door het kloppen zorg je ervoor dat het poeder zich aan het water bindt en er geen korrelige structuur ontstaat.
 3. Vervolgens mag de kokosmelk en eventuele zoetmaker toegevoegd worden en klop dit nog even goed door. Je Matcha Coconut Latte is klaar!

Tips:

Voeg zoetmakers zoals suiker, honing, agave of stevia toe naar smaak. Indien je van zoet houdt, zou ik zeker wat toevoegen aan de latte, anders is de smaak iets neutraler. Je kunt de latte ook in een blender maken indien je geen bamboe klopper hebt. Maar zorg dat deze lekker glas wordt.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Alles over Matcha | Jaimy's Kitchen
  8 november 2018 at 17:28

  […] 3. Coconut Matcha Latte […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.