Snacks/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Matcha Dadel Fudge

Dit is het tweede recept in de Matcha recepten week. Dit was zo lekker dat het in één middag helemaal op ging en dat met drie personen! Matcha is onwijs veelzijdig en kan dus ook als topping voor deze dadel fudge gebruikt worden, ziet erg niet vrolijk uit?

Je hoeft voor deze repen geen hoge kwaliteit matcha te gebruiken, de ‘cooking grade’ is helemaal geschikt hiervoor. Weet je niet precies waar ik het over heb? Lees dan even het Matcha artikel even door. Daar vertel ik meer over de verschillende kwaliteiten matcha en het gebruik hiervan. Op naar het recept. Laat ik voorop stellen dat de repen ook lekker zijn met een ander ingrediënt in plaats van matcha, maar hier maak je natuurlijk wel indruk mee!

Recept: Matcha Dadel Fudge

Print Recipe
Serves: 20 blokjes fudge Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 200 gr dadels
  • 25 gr geraspte kokos
  • 25 gr gehakte pistache noten
  • 55 gr walnoten
  • 5 gr cacao poeder
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl matcha poeder

Instructions

1

Ontpit de dadels en voeg deze aan je keukenmachine toe. Hier mogen ook de walnoten aan toegevoegd worden samen met de geraspte kokos, cacaopoeder en kokos olie.

2

Mix dit nu een paar minuten tot een stevig deeg.

3

Neem nu een schaal en voeg hier wat bakpapier aan toe. Zorg dat de repen bakpapier iets langer zijn als de rand van de schaal, dan kun je straks de dadel plak makkelijk eruit krijgen door het bakpapier op te tillen.

4

Voeg nu het dadel mengsel toe aan de schaal en strijk dit helemaal glad. Dit mag nu een uurtje in de koelkast of een kwartier in de vriezer. Zo wordt de plak wat steviger.

5

Haal deze uit de koeling, snijd blokjes ervan en strooi de gehakte pistache nootjes en wat matchapoeder er overheen.

6

Geniet ervan!

Notes

TIP: gebruik bakpapier in je schaal, zodat je later de blokjes er makkelijk uit kan halen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply