Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Marokkaanse couscous met abrikozen

Marokkaanse couscous met abrikozen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 125 gram gewelde abrikozen (kant-en-klaar te koop), in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram volkoren (spelt) couscous
  • 350 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 rode punt paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 gram feta, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el amandschaafs
  • peper & zout
  • verse koriander, grof gehakt

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze couscous salade is heerlijk gevuld met allemaal groenten, amandelen en koriander. De abrikozen maken de salade licht zoet. 

Hi lieve lezers van Jaimy!

Mijn naam is Manon en ik heb net als Jaimy een eigen blog, healthyfoodiemanon.com. Zoals de naam al verraad blog ik over gezond eten. Ik deel naast recepten ook reviews en af en toe een leuke hotspot. Verder ben ik pas afgestudeerd als gewichtsconsulente en ben ik bezig om mijn eigen praktijk op te zetten. Gezonde voeding is echt mijn passie en dat is ook de reden waarom ik dit vak gekozen heb. 

Ik volg Jaimy al een hele tijd en zoals jullie wellicht wel weten gingen we laatst samen met nog een hoop anderen naar Malta. Daar ontmoette ik Jaimy voor het eerst in real life en we klikten meteen! Ik kijk ook altijd erg op tegen de prachtige foto's die Jaimy maakt en haar enorme creativiteit. Dat ik nu dus een recept mag delen op haar blog vind ik dan ook echt een eer! 

Andere foodbloggers die Jaimy inspireerden met recepten

Zelf een Marokkaanse couscous salade maken

Waarom ik koos voor een couscoussalade? Omdat dit echt mijn all time favorite salade is! Deze kun je deels ook vervangen voor komkommer om er een extra fris tintje aan te geven. En weet je wat ik ook altijd erg fijn vind aan couscoussalades? Ze zijn lekker snel klaar én zowel warm als koud te eten. Je kunt de salade dan ook gemakkelijk een paar uur of een dag van te voren maken. Enjoy! :D

Bereiding

Stap 1

Breng het water aan de kook. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel met een fijne rasp of gebruik een zester en pers daarna het sap van de sinaasappel uit.

Stap 2

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, de stukjes abrikoos en kaneel in een grote kom. Voeg het kokende water, het sinaasappelsap en de olijfolie toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Stap 3

Maak na 10 minuten de couscous los met een vork en meng de paprika, lente ui en feta erdoor. Breng verder op smaak met wat zout, peper en eventueel wat extra sinaasappelsap.

Stap 4

Garneer de salade met het amandelschaafsel en de koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch hoofdgerechten vegetarisch couscous marokkaans abrikozen midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴