Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lamsgehaktballetjes in paprikasaus met tabouleh

Lamsgehaktballetjes in paprikasaus met tabouleh

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Gehaktballetjes

  • 200 gr rundergehakt
  • 200 gr lamsgehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • peper en zout

Paprika Saus

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1.5 el paprikapasta ajvar
  • 1 geroosterde paprika
  • 2 tomaten
  • peper en zout

Tabouleh

  • 100 gr bulgur
  • 100 gr quinoa
  • 5 gr munt
  • 5 gr bladpeterselie
  • 0.5 citroen
  • 1 tomaat

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit recept worden lamsgehaktballetjes in een lekkere paprikasaus gegaard en geserveerd van tabouleh salade met bulgur, quinoa en kruiden.

Zelf tabouleh maken met lamsgehakballetjes

Dit is echt een lekker recept voor tabouleh, wist je trouwens dat ik ook de lekkerste Libaneese tabouleh heb gemaakt?

Wat is tabouleh? 

Dit is een heerlijke Midden-Oosterse salade met lekker veel kruiden, zoals munt en peterselie. Vaak is de basis bulgur, maar in deze variant mix ik het met quinoa. Het wordt afgemaakt met tomaat en lekker veel citroensap. Het perfecte bijgerecht bij deze lekkere kruidige gehaktballetjes met paprikasaus. 

Bereiding

Stap 1

Rasp de ui en knoflook. Voeg hierbij alle ingrediënten voor het gehakt. Draai balletjes van het gehakt en in de koelkast.

Stap 2

Kook de quinoa en bulgur gaar in ongeveer 8 minuten. Hak ondertussen de munt en peterselie fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Spoel quinoa en bulgur koud af en meng met citroensap, munt, peterselie en tomaat. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 3

Vervolgens bak je de gehaktballetjes rondom bruin op laag vuur. Hak de ui en knoflook fijn voor de paprika saus. In de tussentijd snijd je de geroosterde paprika en tomaten in kleine stukjes. Voeg de paprikapasta toe aan de gehaktballetjes. Voeg ook de ui en knoflook toe.

Stap 4

Voeg paprika en tomaat toe zodra de ui glazig ziet. Breng op smaak met peper en zout. Dit geheel mag 30 minuten met de deksel op de pan verder laten garen. Indien nodig een scheutje water toevoegen.

Stap 5

Na 30 minuten zijn de gehaktballetjes gaar, zacht en is de saus ingedikt. Voeg de Tabouleh in een kommetje en druk goed aan. Nu kun je het bakje op het bord plaatsen en het kommetje verwijderen. Serveer met de gehaktballetjes in paprikasaus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa tomaat hoofdgerechten bijgerechten paprika taboulleh bulgur turks libanees vlees & vervanger

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴