Diner/ Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Krokante Kip wraps

Dit is een heerlijk recept voor tortilla wraps met krokante stukjes kip en guacamole en bonen voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.

De kip kruiden

Hier heb je een pakje van Santa Maria voor Crispy Chicken, die is er lekker. Natuurlijk kun je ook zelf een krokant laagje maken. Neem wat paneermeel en breng dit op smaak pet peper, zout en paprikapoeder. Optioneel kun je bijvoorbeeld komijn en oregano toevoegen. Zo heb je een paneerlaagje met een Mexicaans tintje.

Salsa maken

De salsa is de basis van tomaten saus, waar later onder andere mais en bonen aan toegevoegd wordt. Ook in het geval van de salsa kun je een potje salsa gebruiken. Wil je dit zelf maken dan raad ik aan om een teentje knoflook te hakken, een uitje tesnipperen en beide aan te fruiten. Voeg een blikje van 400 gr gepelde of blokjes tomaat toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Santa Maria Crispy Chicken tortilla
Recept: Krokante Kip wraps

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd:

Ingrediënten:
6 blaadjes sla
3 zachte tortilla wraps
1 groene paprika
0,5 rode peper

Kip
1 kipfilet
zakje Santa Maria Crispy Chicken of gekruid paneermeel
1 eetlepel olijfolie

Black Bean Salsa
150 gram zwarte bonen
100 gram mais
200 ml salsa
sap van een halve limoen
koriander naar smaak (eventueel peterselie)

Optioneel:
Yoghurt

Guacamole:
1 avocado
1 limoen
0,5 rode peper
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Begin met het in blokjes snijden van de kip. Neem een ovenschaal en meng het zakje Santa Maria Crispy Chicken (of maak dit met gekruid paneermeel) met een eetlepel olijfolie. Hier kun je nu de kip blokjes nu in verdelen. Dit mag 15 minuten in de oven.
  3. Meng de salsa met mais, zwarte bonen en maak dit warm. Daarna kun je koriander en limoensap toevoegen.
  4. Verwarm de tortilla’s kort in de pan.
  5. Maak de guacamole door de avocado te prakken, de rode peper in ringen en peper en zout toe te voegen. Voeg als laatst limoensap toe.
  6. Nu kun je de tortilla gaan bouwen. Twee gewassen blaadjes sla, wat van de salsa, krokante kip, koriander en rode peper ringetjes erbij. Ik heb er ook een beetje yoghurt aan toegevoegd, voor de frisheid.
  7. Smakelijk!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Persoonlijk: Jaimyskitchen & boek Wereldgerechten! | Jaimyskitchen.nl
    11 mei 2016 at 06:04

    […] recept staat al op de blog en zal dus niet in het boek komen. Het zullen allemaal unieke, nog niet eerder […]

  • Reply
    Suzanne
    22 mei 2016 at 19:27

    Het was een top recept! Je zit er goed vol van! Ik heb het gecombineerd met zoete aardappels uit de oven.

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Click here to troubleshoot

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.