Hapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Komkommer rolletjes met feta, paprika en walnoot

Recept komkommer rolletjes met feta www.jaimyskitchen.nl

Deze hapjes van komkommer zien er niet alleen erg leuk uit, maar zijn ook lekker smaakvol door de vulling van feta kaas. Een heerlijk borrelhapje!

Een lekker hapje of gezond tussendoortje

Een lekker fris hapje op een warme zomeravond is altijd welkom toch? Daar hoeft het natuurlijk geen zomer voor te zijn, want op de borrelplank zijn deze komkommer rolletjes ook van harte welkom. Zelf ben ik ook fan van deze rolletjes als gezond tussendoortje. Het fijne is natuurlijk dat ze snel gemaakt zijn.

Restjes van de komkommer

In dit recept heb je wel wat restjes van de komkommer. Gooi de rest niet weg, maar eet de komkommer als tussendoortje of snijd en verwerk in een salade. Komkommer is daarnaast ook heerlijk in een smoothie met bijvoorbeeld banaan, mango en spinazie.

Recept komkommer rolletjes met feta www.jaimyskitchen.nl
Recept: Komkommer rolletjes met feta, paprika en walnoot

Hoeveelheid: 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

1 hele komkommer (je gebruikt niet alles)
100 gr feta kaas
2-3 el yoghurt of kwark
1 el gehakte walnoten
3 el reepjes geroosterde paprika of 1 geroosterde paprika
½ citroen
zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf dunne repen van de komkommer. begin aan de buitenkant en werkt zo naar het midden toe. Wanneer je bij de zaadlijsten bent en de komkommer erg waterig is, draai de komkommer dan om en begin aan de andere kant. Zorg dat je in ieder geval 8 mooie repen hebt.
  2. Prak de feta en meng met de kwart of yoghurt. Zorg dat je paprika in reepjes gesneden zijn en de walnoten gehakt. Meng het sap van een halve citroen door de feta mousse en breng op smaak met zwarte peper.
  3. Neem een plak komkommer en beleg met een beetje van de feta mousse, er een paar stukjes gegrilde paprika erop en een beetje van de gehakte walnoten. Rol nu voorzichtig tot een rolletje.
  4. Herhaal met alle komkommer repen tot het mengsel op is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.