Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Knolselderij Salade

Deze salade is gemaakt met knolselderij, appel en knapperige pecan nootjes. Heerlijk als bijgerecht, een lekkere winterse salade.

Zelfgemaakte Knolselderij salade met appel

Dit recept is best een klassieker, eentje die eigenlijk lekker is bij elke maaltijd. De salade is het lekkerst als je hem een paar uur van te voren maakt of zelfs de dag van te voren. De salade kan op verschillende manieren gemaakt worden. Het lekkerst is om dunne reepjes, of ook wel julienne genoemd. Dit kun je doen door gewoon reepjes te snijden met een mes. Sommige keukenmachines kunnen ook reepjes snijden. Zelf heb ik een mandoline waar ook reepjes mee gesneden kunnen worden. Daarnaast kun je ook een julienne snijder gebruiken.

Salade als bijgerecht

Het is altijd lekker om af te wisselen met salades als bijgerecht. Deze knolselderij salade heb ik als bijgerecht bij frietjes en aardappel tortilla gegeten, maar het is ook goed te doen als lunchsalade. Simpel, gezond en ontzettend lekker!

Recept: Knolselderij Salade

Hoeveelheid: bijgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 knolselderij
2 handjes rozijnen
2 appels
2 handjes noten
0,5 tot 1 citroen
1 tl mosterd
een scheutje witte wijn azijn
1 el citroensap
3 el Griekse yoghurt
1-2 el mayonaise
Peper en zout

Bereiding:

  1. Laat de rozijnen wellen in warm water.
  2. Schil de knolselderij en snijd deze vervolgens in reepjes. Doe hetzelfde met de appel, maar mocht je de schil lekker vinden, dan laat deze er lekker aan zitten.
  3. Maak de dressing in een kommetje door de volgende ingrediënten goed te mengen: citroensap, mosterd, Griekse yoghurt, witte wijn azijn en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Wanneer de rozijnen zacht zijn, voeg je ze toe aan de knolselderij en appel.
  5. Hak de noten en voeg ook toe.
  6. Meng de dressing door de salade en laat minimaal een half uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed samen komen.
  7. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Pasta met Tonijn Tomatensaus | Jaimyskitchen.nl
    23 juli 2015 at 18:03

    […] lekkere frisse salade zoals mijn witlof-bleekselderij salade of knolselderij salade erbij en je maaltijd is […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Warning: The account for needs to be reconnected.
    Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.