Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kipsalade slabootjes

Kipsalade slabootjes

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 tot 2 kropjes Romaine sla
  • 2 kipfilets
  • 1 bouillonblokje
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el sap van citroen of 2 citroensap
  • 1 tl mayonaise
  • 5 gr peterselie, gehakt
  • 1 rode ui, gesnippers
  • 1 gr maiskolf of 200 mais
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kipsalade geserveerd in een slabootje van Romaine sla was een regelrechte hit, nog voordat het recept online stond. De frisse salade in combinatie met knapperige sla maakt dit recept perfect voor een warme zomerdag. Ook is de kipsalade heerlijk op een vers stokbrood.

Nieuwe favoriete salade

Toen ik vriendin Sandra vertelde over de salade die ik de dag ervoor gemaakt had, was ze meteen enthousiast en vroeg mij het recept. De dag erna heeft ze het nagemaakt en was fan. Ook mijn moeder, die normaal niet zo experimenteel in de keuken is was verkocht toen ik haar een bakje met salade meegaf. Deze is dus helemaal dubbel en dwars goedgekeurd!

Kip salade met mais

Het idee voor de salade is ontstaand om veel groenten te eten, eigenlijk tijdens de lunch. Maar eerlijk, dit recept is ook heerlijk op een warme zomeravond. Wanneer jij maakt wilt dus. Dit is dé manier om extra groenten te eten!

Bereiding

Stap 1

Bereid de maiskolf indien nodig door te koken of te stomen met boter, peper en zout.

Stap 2

Kook de kip gaar in ruim water en het bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 12 minuten.

Stap 3

Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, peterselie, gesnipperd uitje tot een geheel. Prak de avocado en voeg dit toe.

Stap 4

Laat de kip afkoelen en pluk deze in kleine stukjes, voeg dit toe aan het yoghurt mengsel. Voeg hier ook de helft van de mais aan toe en breng goed op smaakt met peper en zout.

Stap 5

Halveer de tomaatjes. Serveer door een sla blaadje te nemen, een flinke eetlepel kip salade toe te voegen en af te maken met een beetje van de overgebleven mais en cherrytomaatjes.

Stap 6

De salade zou voldoende zijn voor 4 lunchgerechten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch tomaat hoofdgerechten bijgerechten zomer sla hapjes & snacks oud & nieuw diner koolhydraatarm broodbeleg kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴