BBQ/ Bijgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Kip saté spiezen

Kip sate spiezen bbq www.jaimyskitchen.nl

Kip saté doet mijn aan Indonesië denken, want daar kun je de lekkerste vinden. Deze spiezen met kip zijn gemarineerd en geserveerd met pindasaus.

BBQ of grill

Zelf eet ik zo goed als geen vlees, dus mijn vriend was proef persoon en keurde deze spiezen hartstikke goed. Je kunt deze spiezen op de barbecue bereiden, maar ook op een grill of in een grill pan. Ik maakte ze op de Patio Cooker van Ferleon, omdat ik daar nog steeds gék op ben. En hey, ook als het minder goed weer is kun je dit maken, dan kunnen ze gewoon in de grillpan. Dit recept is dus helemaal niet specifiek voor de zomer, maar wanneer jij er zin in hebt!

Pindasaus of satésaus

Eigenlijk weet ik het verschil niet zo goed, beide gemaakt van pinda’s toch? In ieder geval hoort deze saus er absoluut bij om de spiezen in te dippen. Wil je deze zelf maken? In de ingrediëntenlijst heb ik een link toegevoegd naar mijn recept van zelfgemaakte pindasaus. Wil je lekker makkelijk doen? Dan zou je ook kant-en-klare saus kunnen kopen.

Kip sate spiezen bbq www.jaimyskitchen.nl
Recept: Kip saté spiezen

Ingrediënten:
350 gr kipfilets (of haasjes)
1 limoen
5 gr koriander
olie
satésaus of zelfgemaakte pindasaus

Marinade:
2 el ketjap
1 tl geraspte knoflook
1 tl geraspte gember

Benodigdheden:
7-8 prikkers

Bereiding:

  1. Leg de houten prikkers in het water, om te voorkomen dat de stokjes verbranden.
  2. Maak de marinade door de ketjap te mengen met geraspte knoflook en gember.
  3. Snijd de kip in blokjes en meng dit met de marinade. Laat nu minimaal een half uur marineren, maar een nacht is nog lekkerder!
  4. Zet de grill aan en wrijf de spiezen met een beetje olie in. Bak nu ongeveer 5 minuten aan beide zijden of tot de kip gaar is.
  5. Serveer de kip saté spiezen met het sap van de limoen, de satésaus en een beetje koriander.

Kip sate spiezen bbq www.jaimyskitchen.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply