Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Kimchee dumplings

Recept: Kimchee dumplings

Bereidingstijd: 50 min.

Personen:


Dumplings

  • dumpling vellen
  • 3 el kimchee
  • 3 lente uien
  • 5 cm gember
  • 3 tenen   knoflook
  • 100 gram tofu
  • 150 gr kip gehakt
  • 1 el   geroosterde sesamzaadjes
  • 1 handje rijst vermicelli
  • 50 gr tauge
  • zout en peper
  • 1 el mirin
  • 1 tl maïzena
  • 2 el sojasaus
  • 3 tl sesamolie

Dipsaus

  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • ½  tl Sriracha saus (of naar smaak)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze pittige dumplings gevuld met kip, tofu en dumplings zijn echt ontzettend lekker! Het kost een beetje tijd, maar dan heb je ook echt wat erg lekkers!

Zelf dumpling recepten maken

Al twee keer eerder heb ik een dumpling (of wonton) recept geplaatst op mijn blog. Heerlijk vind ik dit! Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe combinatie van ingrediënten. Allereerst kwam in de kimchee tegen in mijn koelkast die ik bij het Street Food Festival in Keulen gekocht heb deze wilde ik gebruiken. Dit is dan ook het geheime ingrediënt van de vulling: kleine smaakbommetjes! Kimchee kun je bij een goede toko kopen, in het koelvak.

Vegetarische dumplings

Deze dumplings kun je natuurlijk ook vegetarisch maken. Laat dan de kip weg in het recept en voeg extra tofu toe, of voeg wortel julienne toe. Dit laatste maakt de dumplings iets zoeter en is ook erg lekker!

Bereiding

Stap 1

Ontdooi de dumpling vellen. Meng het kipgehakt met peper, zout, mirin, een maizena en sesamolie. bak dit zonder olie en zet aan de kant.

Stap 2

Pers al het vocht uit de tofu.

Stap 3

Kook de rijst vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel deze ook met koud water af en knijp al het water eruit.

Stap 4

Hak de gember en knoflook fijn. Snijd de lente uien in ringetjes. Meng alles door elkaar met twee eetlepels sojasaus en 2 theelepels sesamolie. De vulling is nu klaar.

Stap 5

Plaats een theelepel vulling in het midden van je dumpling en vouw dicht met de techniek die jij het makkelijkst vindt.

Stap 6

Bak de dumplings in een scheutje olie. Wanneer de onderkant kleur krijgt, voeg  een scheutje water toe en plaats snel een deksel op de pan. Door de stoom die ontstaat, garen de dumplings.

Stap 7

Maak de dipsaus door de ingrediënten met elkaar te mensen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten tofu bijgerechten dumplings voorgerechten kimchee aziatisch diner tempeh kip & gevogelte tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴