Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Kabeljauw met venkel & courgette risotto

Dit recept voor risotto met venkel en courgette is echt een winnaar! De risotto wordt geserveerd met kabeljauw en uitgebakken spekjes.

Recept met venkel en kabeljauw

Wanneer je een verse vis koopt, hoef je er eigenlijk niet zoveel mee te doen om er een lekker gerecht van te maken. Toen ik samen met vriendin Mathilde deze kabeljauw kocht, wisten we dan ook dat we de kabeljauw zo puur mogelijk wilde houden. Spekjes gaan ontzettend goed samen met de vis, omdat het een beetje een zoutje meegeeft. Daarbij hebben we gekozen voor een heerlijke romige risotto met ui, knoflook, venkel, courgette en Parmezaanse kaas. Lees je mee?

DSC_0101
Recept: Kabeljauw met venkel & courgette risotto

Hoeveelheid: 3-4 porties
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

300 gram risotto rijst
100 tot 150 gram spekjes
4 moten verse kabeljauw
1 venkelknol
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gr Parmezaanse kaas
1 tl Italiaanse kruiden
boter
peper & zout
groenten bouillon (aanwijzingen verpakking)

Bereiding:

  1. Snipper het uitje fijn, snijd de venkel en courgette in kleine blokjes. Bewaar het groen van de venkel, deze kun je voor de garnering gebruiken. Hak de knoflook teentjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Zet de bouillon klaar. Fruit het uitje aan in een klontje boter. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en knoflook en bak je deze een paar minuutjes mee totdat de rijstkorrel glazig is. Voeg dan de eerste soeplepel met bouillon toe. En herhaal dit stap voor stap tot telkens de rijst de bouillon opgenomen heeft. In de tussentijd kun je de andere ingrediënten bereiden.
  3. Verhit in een ander pannetje een beetje boter en bak op laag vuur de blokjes venkel en courgette gaar. In de tussentijd smoor je in een ander pannetje de venkel en courgette. Haal uit de pan en zet aan de kant.
  4. Gebruik hetzelfde pannetje om de spekjes uit te bakken en zet vervolgens ook aan de kant.
  5. Kruid de kabeljauw aan beide kanten kruiden met peper en zout en bak in een klontje boter de kabeljauw gaar.
  6. Voeg de venkel en courgette aan de risotto toe en meng met de Parmezaanse kaas tot een smeuïg geheel.
  7. Serveer de risotto met kabeljauw er bovenop, spekjes en het groen van de venkel.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    hennu
    22 april 2015 at 10:15

    Jaimy
    Hoeveel bouillon moet je maken?

    • Reply
      admin
      22 april 2015 at 10:19

      Hoi hennu,

      In de regel maak je 1 liter bouillon voor 300 gram risotto. Maar ik raak je aan om tussendoor gewoon veel te proeven. Wanneer de korrel zacht is, maar nog een goede bite bevat, is de risotto klaar. Proeven dus 😉
      Succes en smakelijk mocht je het recept gaan namaken. Laat het me weten, vind ik erg leuk!
      Groetjes,
      Jaimy

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.