Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Japanse sushi rijst met aubergine, pompoen en miso saus

Sushi rijst met pompoen, aubergine en tofu en misosaus www.jaimyskitchen.nl

Dit gerecht met sushi rijst heeft een Japans tintje door het gebruik van miso in de saus. De combinatie van aubergine en pompoen is ook zeer Japans, de groenten worden daar veel gegeten. Heerlijke sushi rijst, maar dan net even anders als in een sushi bowl!

Japans recept met miso

Ik moet wel echt de naam ‘Japans’ tintje geven, ik zou niet durven te claimen dat dit 100% Japans is hoor. Al vind ik zelf de ingrediënten wel zeer toepasselijk, haha. Ik bezocht Japan en ben nog steeds lichtelijk obsessed door het land. Dat komt vooral door het eten, ah wat was het eten lekker daar zeg! Ik kreeg wat producten van Lima opgestuurd (yes, alleen opgestuurd, verder geen samenwerking!) en ik kreeg meteen zin om ermee te koken. Ik maakte dus deze heerlijke kom met miso saus!

Hoe maak je krokante tofu?

De truc is de tofu heel goed uit te laten uit laten lekken. Dat je doe door een bordje te nemen en vervolgens iets zwaars erop te leggen, zodat zoveel mogelijk vocht eruit gaat. Dan kun je de tofu krokant bakken!

Sushi rijst met pompoen, aubergine en tofu en misosaus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Japanse sushi rijst met aubergine, pompoen en miso saus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 aubergine
200 gr sushi rijst (+ 1 el azijn, 1 tl suiker en zout)
1 el sesamzaadjes
300 gr tofu
150 gr pompoen blokjes
Olie om in te bakken
Peper en zout

Japanse Miso saus:

1 el bruine miso (Lima Brown Rice Miso)
2 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
1 el water
1 el honing
Sriracha naar smaak

Bereiding:

  1. Indien je de pompoen in de oven maakt, verwarm de oven dan op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en voeg een beetje olie toe. Bak de blokjes pompoen gaar in ongeveer 20 minuten. Indien je de pompoen in de pan bakt, bak deze dan ongeveer 15 minuten op laag vuur gaar.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in een pan met olie tot de aubergine helemaal zacht is. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  3. Kook intussen de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en voeg op het einde van de kooktijd 1 el azijn, 1 tl suiker en zout naar smaak toe.
  4. Laat de tofu goed uitlekken en snijd in blokjes. Bak de tofu in olie goudbruin en voeg op het einde 1 el sesamzaadjes toe. Bak nog even door, maar niet te lang anders verbranden de sesamzaadjes.
  5. Maar de saus door alle ingrediënten hiervan met een garde te mengen tot een gladde saus.
  6. Serveer de sushi rijst met groenten en de miso saus.

Recept: Japanse sushi rijst met aubergine, pompoen en miso saus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply