Ontbijt/ Zoet

Recept: Japanse fluffy soufflé pancakes

Recept Japanse souffle pancakes www.jaimyskitchen.nl

Dit is hét recept voor super fluffy soufflé pancakes, een echte hit vanuit Japan. De pancakes zijn ontzettend luchtig door het opgeklopte eiwit. Krijg je hier al zin in?

Tiktok Japanse soufflé pancakes

Een échte tiktok hit zijn deze pancakes. Op het social media platform worden allemaal video’s gemaakt met deze pancakes. Eerlijk gezegd, ontstonden deze pancakes in mijn geval per toeval. Ik wilde fluffy American pancakes maken en gaandeweg besloot ik om de eiwitten op te kloppen. Tijdens het bereiden had kreeg ik ineens een ontzettend luchtig beslag, dus besloot ter plekke om er soufflé pancakes van te maken. En wat zijn ze lekker zeg!

Recept Japanse souffle pancakes www.jaimyskitchen.nl
Recept: Japanse fluffy soufflé pancakes

Hoeveelheid: 8-10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

3 eieren
125 gr bloem
150 gr melk (kokosmelk)
1 zakje vanille suiker
1 tl bakpoeder
kokosolie om in te bakken
een beetje water

Bereiding:

  1. Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit.
  2. Voeg bij het eigeel de kokosmelk, de bloem en het bakpoeder en meng tot een glad beslag.
  3. Voeg het eiwit samen met de vanille suiker en klop nu het eiwit helemaal stijf.
  4. Schep 1 lepel van het opgeklopte eiwit bij het andere beslag en meng zachtjes. Voeg nu de rest van de eiwitten voorzichtig toe. Probeer een zo luchtig mogelijk beslag te houden.
  5. Verwarm een beetje kokosolie in de pan en verspreid goed. Gebruik midden hoog tot laag vuur, Voeg nu drie kleine hoopjes (of minder, afhankelijk van de grootte van de pan) beslag in de pan. Voeg een paar druppels water in de pan en dek af met een deksel. Laat ongeveer 3 minuten het beslag stomen en voeg vervolgens hier bovenop nog een beetje beslag. Voeg indien nodig weer een paar druppels water toe en dek wederom af met de deksel voor 3 minuten. Controleer of het beslag aan de bovenkant stevig genoeg is en draai vervolgens de pancake om, bak nogmaals een paar minuten tot de pancake goudbruin is.
  6. Herhaal met het overige beslag en serveer de pancakes met stroop, agave siroop, vers fruit of welke topping jij lekker vindt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.