Diner/ Hoofdgerechten/ Soep/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Italiaanse minestrone soep met gehaktballetjes

Deze Italiaanse minestrone soep bevat lekker veel groenten en zelfgemaakte gehaktballetjes. Ook zit er vermicelli in de soep, zodat het echt een maaltijdsoep is.

Een heerlijke gevulde soep

Veel groenten; daar had ik behoefte aan na 3 dagen vol tapas in Madrid. Tijdens de autorit van Schiphol terug naar huis, was ik al enthousiast aan het bedenken wat ik wilde koken die avond. Zo bedacht ik dat het een soep zou worden. Nadat ik mijn vriendinnen voor inspiratie gevraagd had, kwam ik tot de conclusie dat ik een Minestrone soep wilde maken. Lees hieronder het recept voor deze heerlijke maaltijdsoep.

Minestrone soep met gehaktballetjes, Parmezaanse kaas, vermicelli, bladpeterselie, wortel, bonen en bleekselderij
Recept: Italiaanse minestrone soep met gehaktballetjes

Hoeveelheid: 6-7 porties
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
4 plakjes ontbijtspek, in reepjes
1 runder bouillonblokje
1 el tomatenpuree
een handje vol verse bladpeterselie
400 ml gepelde tomaten
2 verse tomaten
2 wortels geraspt en in stukjes
4 stengels bleekselderij, de draden verwijderd en in stukjes
200 gr verse spinazie
300 gr cannellini bonen
twee handjes vol pasta (restjes)
1 tl basilicum (gedroogd)
1 tl oregano (gedroogd)
1 tl tijm (gedroogd)

Gehaktballetjes:
250 gram half-om-half gehakt
1 ei
paneermeel
Basilicum (gedroogd)
peper & zout

Bereiding:

  1. Zorg dat alle ingrediënten zoals in de beschrijving klaar staan. Begin dan met het fruiten van de sjalotten in een scheutje olijfolie. Wanneer deze glazig zijn, voeg je ook de knoflook en het ontbijtspek toe.
  2. Na 2 minuten voeg je hier ook de tomatenpuree bij en laat deze even kort mee bakken, dit doe je zodat de zurige smaak van de puree eraf gaat. Voeg de gedroogde basilicum, oregano en tijm toe samen met de wortel en bleekselderij. Bak dit 2 minuten mee.
  3. Daarna mag je de blokjes tomaat toevoegen met ongeveer 1 liter water en het runderbouillonblokje toevoegen. Laat dit op zacht vuur staan en begin met de gehaktballetjes.
  4. Meng het gehakt met het ei en de kruiden. Voeg paneermeel toe totdat je de gewenste textuur te pakken hebt. Bij mij gaan er zeker 4 eetlepels in. Draai de balletjes en voeg ze toe aan de soep. De soep heeft nu al ongeveer 10 minuten op laag vuur gestaan.
  5. Voeg ook de bonen en de pasta aan de soep toe. Bepaald of de soep genoeg vocht heeft, zodat de pasta in de soep gaar kan koken. Let op, de pasta neemt vocht op! Controleer dit tussendoor.
  6. Wanneer de pasta al dente is, de gehaktballetjes gaar zijn, is je soep bijna klaar. Snij de versie spinazie grof, zet het vuur uit en schep de spinazie door de soep heen.
  7. Serveer de Minestrone soep in een kom en garneer met vers gehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply