Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase soep met kikkererwten

Indiase soep met kikkererwten

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 2 -3 tomaten, afhankelijk van de grootte
  • 1 el Indiase korma kruidenpasta (Patak's)
  • 265 gr kikkererwten (uitlek gewicht)
  • 225 gr bruine bonen of kapucijners (uitlek gewicht)
  • 1 witte ui
  • 1 liter water
  • 250 ml kokosmelk
  • 5 gr koriander of peterselie
  • 1 el olie
  • 1 bouillon blokje
  • rode chili vlokken naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wil je eens een iets spannendere soep maken? Wat dacht je dan van een Indiase soep met kikkererwten, tomaat en kokosmelk? De Indiase smaak komt van de currypasta die toegevoegd wordt.

Zelf soep maken

Soep heb je lekker makkelijk en snel zelf gemaakt. Zeker in de herfst en winter ben ik echt gek op een iets stevigere en gevulde soep. Deze soep met kikkererwten en bruine bonen is dat zeker. De soep heeft een Indiaas tintje, omdat ik een Indiase curry kruidenpasta gebruik in het recept. Heerlijk smaakvol is deze soep dus en de kokosmelk voegt romigheid toe. Deze soep is vegetarisch en zelfs veganistisch. Een heerlijke maaltijdsoep, lekker met een stokbroodje met een zelfgemaakte spread. Denk eens aan een doperwten spread of zelfgemaakte ajvar.

Bereiding

Stap 1

Snipper de witte ui. Halveer de winterpeen en snijd in plakjes.

Stap 2

Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander of peterselie fijn.

Stap 3

Fruit de gesnipperde ui aan in een beetje olie. Voeg na 3 minuten ook de plakjes wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.

Stap 4

Voeg vervolgens water en het bouillon blokje toe en laat de soep 10 minuten doorkoken.

Stap 5

Spoel de kikkererwten en bruine bonen goed af en voeg deze na 10 minuten toe aan de soep. Roer ook de kokosmelk toe en verwarm de soep, maar laat deze niet meer koken. Breng op smaak met een beetje chili vlokken.

Stap 6

Serveer de soep met de gehakte koriander of peterselie.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel lunch tomaat hoofdgerechten kikkererwten soep vegetarisch aziatisch indiaas diner vegan kokosmelk bonen bruine bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴