Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase Pav Baji curry met broodjes

Indiase Pav Baji curry met broodjes

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  •  
  • 2 gr steranijs
  • 5  kruidnagels
  • 8 gr komijn poeder
  • 4 gr koriander poeder
  • 4 gr venkelzaadjes
  • 0.25 tl kardemom poeder
  • 1 tl kaneel
  • flinke snuf chilipoeder
  • 3 tl kurkuma
  • 0.5 tl zwart zout kala namak of zout
  • 0.25 tl zwarte peper
  • 0.5 tl mango poeder (optioneel)
  • Recept: Indiase Pav Baji curry met broodjes

Ingrediënten:

  • 100 gr wortel
  • 100 gr erwtjes
  • 500 gr aardappel
  • 250 gr bloemkool
  • 3 grote tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 4 cm gember
  • 6 tenen knoflook
  • 2 tl -3 boter
  • 500 ml water
  • 1 tl komijn zaadjes
  • 1 tl zout naar smaak
  • 2 tl -3 pav baji masala
  • extra chili naar smaak

Voor erbij:

  • 12 broodjes broodjes
  • boter
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • koriander

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een echt Indiaas street food gerecht! De curry wordt gemaakt met aardappel, bloemkool en allerlei andere groenten. Het is de bedoeling om de curry met de broodjes, die in boter gebakken worden, op te eten. Echt een heerlijk gerecht!

Indiaas street food recept

Ah, ik vind dit echt zo leuk om te maken. En eigenlijk niet alleen om te maken, maar ook om nieuwe Indiase gerechten te ontdekken. Pav Baji is dus een curry die gemaakt wordt met aardappel, bloemkool, erwtjes, wortel en tomaten. De curry kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Ik maakte het dus een heel stuk minder pittig dan dat ze in India zouden doen!

Pav Baji masala (kruidenmix) maken

Wil je echt Pav Baji maken? Dan moet je eigenlijk wel deze kruidenmix maken. Het is ongeveer 10 minuten werk, maar je kunt er vervolgens wel 3-4 keer het onderstaande recept mee maken! Het is een kwestie van al deze ingredienten in een vijzel (of keukenmachine) te stampen en mengen.

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen en wortelen. Snijd beide in kleine blokjes. Snijd kleine roosjes van de broccoli. Stoom of kook al deze groenten in ongeveer 12 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten ook de erwtjes toe.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de gember en knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de groene paprika ook in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit boter in een pan en voeg de komijn zaadjes er aan toe. Bak 2 minuten en voeg dan de rode ui toe. Bak nogmaals 3 minuten en voeg dan de gember en knoflook toe.

Stap 4

Voeg vervolgens de blokjes tomaten toe aan de pan en bak ongeveer 7 minuten. Mocht het tomatenmengsel een beetje droog worden. voeg dan alvast een beetje van het water toe. Voeg de blokjes paprika toe en bak nog eens 3 minuten mee. Voeg ook de kurkuma, chili naar smaak en de pav baji masala toe. Voeg de hoeveelheid toe naar smaak. Meng alles goed.

Stap 5

Voeg de gekookte groenten en aardappelen toe aan het mengel en prak de groenten tot een grote substantie. Voeg ook beetje bij beetje water toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met zout.

Stap 6

Snijd de broodjes doormidden. Verhit in boter in een pan, voeg een klein beetje pav baji masala toe en bak de broodjes krokant.

Stap 7

Snipper de tweede rode ui fijn. Hak de koriander grof. Serveer de curry met de broodjes. Garneer met een beetje rode ui, koriander en een beetje limoensap.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel tomaat hoofdgerechten aardappel vegetarisch curry aziatisch indiaas diner vegan erwtjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴