Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Indiase Paneer Jalfrezi

Indiase paneer jalfrezi www.jaimyskitchen.nl

Paneer jalfrezi is een roerbak recept met de Indiase kaas paneer. Een smaakvol recept met veel specerijen, ui en paprika. Heerlijk met roti’s en een yoghurtsausje.

Een heerlijk Indiaas recept

Laat ik beginnen met uitleggen wat paneer is. Paneer is een kaas die veel in de Indiase keuken gebruikt wordt. Het wordt gemaakt van volle melk met citroenzuur of azijn. Er wordt geen dierlijk stremsel toegevoegd, waardoor het een vegetarische kaas is. In India is paneer enorm populair vanwege dit aspect, omdat een groot deel van de bevolking vegetarisch is. Dit gerecht is spicy, lekker veel groenten erbij en heerlijk met paratha erbij.

Indiase paneer jalfrezi www.jaimyskitchen.nl
Indiase paneer jalfrezi

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

1 rode paprika
1 gele paprika
een stuk paneer van 350 gram
5 cm gember
1 witte ui
1 grote tomaat
1 tl komijnzaad
2 tenen knoflook
½ tl kurkuma
¼ tl chilipoeder (of naar smaak, let op: pittig!)
1 tl korianderpoeder
1 tl garam masala
½ citroen
10 gr koriander
zout
warm water
plantaardige olie

Voor erbij:
Paratha of roti

Yoghurt-Munt saus
150 ml roeryoghurt
10 takjes munt
1 teen knoflook
peper & zout
½ tl suiker
1-2 lente uien

Bereiding:

  1. Begin met het snijden van de paprika’s in reepjes. Snijd ui in halve ringen. Hak de knoflook. Hak ook gember fijn.
  2. Neem een kom met heet water, snijd paneer in reepjes en voeg dit toe aan het warme water. Laat je de paneer even weken, zodat deze zacht wordt.
  3. Maak onder tussen de yoghurtsaus volgens het volgende recept: Link voor yoghurt-munt saus.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hier het komijn zaad aan toe. Voeg hier de ringen aan toe en vervolgens de knoflook en gember.
  5. Voeg na een paar minuten de specerijen toe; kurkuma, garam masala, korianderpoeder en chilipoeder. Breng op smaak met zout.
  6. Voeg de reepjes paprika’s toe en blijf roerbakken. Indien dit te droog wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg ook paneer toe, maar weeg voorzichtig met roerbakken, zodat deze niet breekt. Voeg als laatste koriander en het citroensap toe.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Food Talk: Hoe maak je paneer? | Jaimy's Kitchen
    13 februari 2017 at 10:01

    […] Paneer Jalfrezi Paneer curry Paneer Wrap (komt maandag online) […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.