Kook Tips

Recept: Hoe maak je teriyaki saus?

Hoe maak je teriyaki saus www.jaimyskitchen.nl

Teriyaki saus zelf maken is makkelijk en binnen 5-10 minuten klaar. Dit is mijn favoriete recept voor zelfgemaakte teriyaki saus.

Zelf teriyaki saus maken

Dit kun je makkelijk zelf doen en het is dus lekker snel klaar. De saus is op basis van sojasaus en wordt verder op smaak gebracht met sesamolie, knoflook en in mijn recept voeg ik ook gember toe. Dit is niet persé nodig, maar wel erg lekker in de saus. Door de basterd suiker zal de saus licht indikken, maar het kan zijn dat je een beetje maizena nodig hebt om de saus echt wat dikker te maken. Kijk even na een een paar minuutjes hoe de saus indikt om te bepalen of de maizena nodig is.

Recepten met teriyaki saus

Deze saus kan eigenlijk bij elk wok gerecht, want de saus is echt altijd goed. Al eerder maakte ik recepten waarbij ik teriyaki saus gebruikte. Denk bijvoorbeeld aan kip met teriyaki saus of (vegan) zalm met teriyaki saus. In beide recepten kun je natuurlijk deze lekkere zelfgemaakte saus toevoegen.

Recept: Hoe maak je teriyaki saus?

Hoeveelheid: ongeveer 150 ml (2 personen)
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

60 ml sojasaus
70 ml water
1 el donkere basterd suiker
1 el rijstazijn
1 teen knoflook
2 cm gember
1 el sesamolie
Optioneel: ½ tl maizena opgelost in een beetje water

Bereiding:

  1. Snijd de teentjes knoflook en gember in een paar grove stukjes.
  2. Voeg in een steelpannetje het water, sojasaus, rijstazijn, knoflook en gember toe.
  3. Begin met het verwarmen en voeg vervolgens de donkere basterd suiker toe. Zodra je de saus ziet indikken kun je de sesamolie toevoegen. Kijk of de saus dikker wordt binnen 5 minuten.
  4. Om de saus in te laten dikken kun je eventueel extra suiker toevoegen, maar om de saus iets minder zoet te maken, kun je ook een beetje maizena in een kommetje oplossen in een beetje water. Voeg vervolgens toe aan de saus en laat nog een beetje door pruttelen.

Recept: Hoe maak je teriyaki saus?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.