Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegan Butter Chicken

Hoi lieve lezers!

Vandaag heb ik een recept voor jullie waar ik zelf enorm enthousiast over ben: Indiase Butter Chicken, maar dan de gezonde en zelfs vegan versie. De smaak is er zeker niet minder lekker om, het is echt om te smullen! Waarom ik voor dit recept gekozen heb, vertel ik graag.

Het valt me op dat mijn recept voor Indiase Butter Chicken nog steeds enorm populair is. Nog steeds zoeken mensen op Google het recept voor dit gerecht en komen op mijn website terecht. Zelf ben ik ook gék op dit Indiase gerecht, maar het is verre van gezond te noemen. Dus, ik wilde een gezonde versie maken. Wanneer ik dan toch bezig ben, leek het mij een extra uitdaging om dit recept Vegan-proof te maken. Zoals jullie misschien al eerder gelezen hebben, probeer ik mij namelijk aan de principes van The Green Happiness te houden.

Vegan Butter Chicken

Wat heb ik gedaan?

Ten eerste de boter en room weg gelaten, lijkt me logisch. Ik heb gekozen voor kip stukjes van De Vegetarische Slager, deze zijn niet vegan! Er zit namelijk ei in, beetje jammer. Je kunt voor vegan kip kiezen, maar die kon ik niet zo snel vinden. Lukt het niet? Kies dan voor tofu en laat deze goed uitlekken. Dan kun je ze hetzelfde gebruiken als de ‘kip’. Daarnaast heb ik de yoghurt vervangen voor soja yoghurt en in plaats van rijst broccoli toegevoegd. Je zou hier ook bloemkoolrijst van kunnen maken.

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

Marinade
– 160 gram vega kip of tofu
– 3 eetlepels soja yoghurt
– 0,5 theelepel garam masala
– 0,5 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel geraspte gember
– een snufje chili poeder of vlokken
– 2 tenen knoflook geraspt
– zout en peper
– 0,5 citroen (sap)

Saus
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 klein blokje tomatenpuree óf een flinke eetlepel
– 1 blikje gepelde tomaten
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel korianderpoeder
– een snuf zout
– 200 ml kokosmelk
– kokosolie om in te bakken

Voor erbij
– papadums
– bloemkoolroosjes
– dip van sojayoghurt, peterselie, sap van een halve citroen, peper en zout

Vegan Butter Chicken 2

Hoe maak je het?

  1. Marineer de vega kip of tofu. Zorg dat de tofu eerst goed uitgelekt is, door er wat zwaars op te leggen. Voeg daarna alle ingrediënten van de marine aan de vega kip of tofu toe. Dit laat je nu even staan, voor zolang als dat je met de rest van het recept bezig bent.
  2. Begin met het maken van de saus, door eerst een ui te snipperen en de knoflook klein te snijden.
  3. Fruit deze aan met de garam masala en korianderpoeder in een beetje kokosolie.
  4. Wanneer de ui glazig is, voeg je de tomatenpuree toe. Deze bak je even mee voor de ontzuring van de puree.
  5. Nu mag je de gepelde tomaten en kokosmelk toevoegen en het op smaak maken met zout.
  6. Voeg de vega kip aan de saus toe en laat ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.
  7. In de tussentijd kun je de bloemkool verwarmen, de papadums klaar maken en de saus ook.
  8. Dan is het genieten, zonder schuldgevoel 😉

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply