Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Recept: Groenten ratatouille met zoete aardappel

Groenten rataouille met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is laag in koolhydraten, dus een perfect slank recept. Dit is een ratatouille van gezonde groenten en zoete aardappelen in een heerlijke tomatensaus. Super gezond en heel simpel gemaakt, want de oven doet zijn werk!

Koolhydraat arm

Dit is een slank recept, lekker voor wanneer je een beetje op wilt letten met de calorieën. Gezond en de koolhydraten komen van de zoete aardappel. Zoete aardappel bevat langzame koolhydraten, dus je zult lang een verzadigd gevoel hebben. Deze groenten zitten allemaal in een heerlijke tomatensaus. Jammie, ik vind dit echt heerlijk en ben zelf echt een enorme groenten fan.

Geroosterde groenten

De groenten worden dus geroosterd, omdat dit gerecht in de oven gemaakt wordt. Op deze manier krijgt de saus ook extra lekker veel smaak. Je kunt ook paprika en ui toevoegen, die smaken passen ook erg lekker bij de groenten. Dit recept is geschikt voor twee personen wanneer je alleen deze groenten in tomaten saus eet, of kan als bijgerecht geserveerd worden. Een stukje vis of gegrilde kip smaakt hier ook erg lekker bij! Daarnaast kun je dit gerecht ook serveren met pasta, rijst of aardappelen. Wat ook erg lekker is en misschien iets minder voor de hand liggend is quinoa of couscous. Variatie mogelijkheden meer dan genoeg dus!

Groenten rataouille met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Groenten ratatouille met zoete aardappel

Hoeveelheid: 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 courgette
1 aubergine
2 vlees tomaten
1 middelgrote zoete aardappel
500 gr gepelde tomaten
peper en zout
1 el Italiaanse kruiden
optioneel: voeg knoflook en ui toe aan de saus.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd dunne plakken van ongeveer een halve centimeter maximaal van alle groenten.
  3. Bak de zoete aardappel en courgette in een beetje olie in een pan voor de helft gaar. Op deze manier zijn ze zeker gaar.
  4. Voeg je ui en knoflook toe? Bak deze dan even aan en voeg bij de tomatensaus,
  5. Verdeel de gepelde tomaten in een ovenschaal en breng dit op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  6. Verdeel nu de groenten per soort om en om in de tomatensaus, rechtop erin gezet.
  7. Bak de groenten nu gaar in de oven in ongeveer 45 minuten.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Jetty
    8 september 2018 at 18:40

    Ik heb deze gemaakt maar vond het een beetje weinig smaak hebben. Volgende keer iets meer kruiden toevoegen en dan kijken of de smaak wat opgepept kan worden. Ik laat het weten. Wel een gezonde maaltijd, maar moet natuurlijk wel lekker genoeg zijn om nogmaals te maken.

    • Reply
      Jaimy
      13 september 2018 at 20:54

      Hoi jetty, smaken verschillen natuurlijk, maar volgende keer kun je zeker wat meer kruiden toevoegen.

  • Reply
    marionna
    12 september 2018 at 12:53

    hallo Jaimy,
    ik ben geen keukenprinses maar dit ziet er zo lekker uit dat ik het zeker eens ga proberen,, alleen… zijn italiaanse kruiden kant en klaar te koop?
    met complimenten voor je mooie website.
    marionna (70)

    • Reply
      Jaimy
      13 september 2018 at 20:52

      Wat een ontzettend lief berichtje Marionna! Italiaanse kruiden kun je inderdaad in de supermarkt kopen! Veel kookplezier 🙂

    Leave a Reply