Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Recept: Groenten ratatouille met zoete aardappel

Groenten rataouille met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is laag in koolhydraten, dus een perfect slank recept. Dit is een ratatouille van gezonde groenten en zoete aardappelen in een heerlijke tomatensaus. Super gezond en heel simpel gemaakt, want de oven doet zijn werk!

Koolhydraat arm

Dit is een slank recept, lekker voor wanneer je een beetje op wilt letten met de calorieën. Gezond en de koolhydraten komen van de zoete aardappel. Zoete aardappel bevat langzame koolhydraten, dus je zult lang een verzadigd gevoel hebben. Deze groenten zitten allemaal in een heerlijke tomatensaus. Jammie, ik vind dit echt heerlijk en ben zelf echt een enorme groenten fan.

Geroosterde groenten

De groenten worden dus geroosterd, omdat dit gerecht in de oven gemaakt wordt. Op deze manier krijgt de saus ook extra lekker veel smaak. Je kunt ook paprika en ui toevoegen, die smaken passen ook erg lekker bij de groenten. Dit recept is geschikt voor twee personen wanneer je alleen deze groenten in tomaten saus eet, of kan als bijgerecht geserveerd worden. Een stukje vis of gegrilde kip smaakt hier ook erg lekker bij! Daarnaast kun je dit gerecht ook serveren met pasta, rijst of aardappelen. Wat ook erg lekker is en misschien iets minder voor de hand liggend is quinoa of couscous. Variatie mogelijkheden meer dan genoeg dus!

Groenten rataouille met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Groenten ratatouille met zoete aardappel

Hoeveelheid: 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 courgette
1 aubergine
2 vlees tomaten
1 middelgrote zoete aardappel
500 gr gepelde tomaten
peper en zout
1 el Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd dunne plakken van ongeveer een halve centimeter maximaal van alle groenten.
  3. Bak de zoete aardappel en courgette in een beetje olie in een pan voor de helft gaar. Op deze manier zijn ze zeker gaar.
  4. Verdeel de gepelde tomaten in een ovenschaal n breng dit op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  5. Verdeel nu de groenten per soort om en om in de tomatensaus, rechtop erin gezet.
  6. Bak de groenten nu gaar in de oven in ongeveer 45 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply