Bijgerechten/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Groene asperges met gepocheerd ei

Een gezonde lunch voor na het sporten; groene asperges met een gepocheerd eitje! De koolhydraten laat ik vandaag even achterwege en ik kies voor groenten en eiwitten. Groene asperges zijn nu overal verkrijgbaar en daar moeten we even goed van profiteren, want wat zijn ze heerlijk. Je kunt ze verwerken in allerlei gerechten, maar eigenlijk vind ik ze al lekker genoeg van zichtzelf. Vandaag dus een simpele lunch, easy om te maken!

Ingrediënten:

– Groene asperges
– Peper & zou
– Olijfolie
– 2 eitjes
– Paprikapoeder
– Azijn

Hoe maak je het?

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook; hier ga je zo meteen de eitjes in pocheren. Een beetje eng vind ik dat altijd en het gaat ook niet altijd even perfect, maar de smaak is er niet minder om!
  2. Neem een grillpan en voeg hier wat olijfolie om in te bakken aan toe. Wanneer de pan heet is, leg je de groene asperges naast elkaar in de pan. Beetje peper en zout toevoegen en grillen maar!
  3. Wanneer je water kookt, zet je het vuur wat lager en voeg je een scheutje azijn toe. Er zijn nu dus geen grote bubbels meer in de pan. Neem een vork en creëer een draaikolk in het water. Wanneer de draaikolk bijna weg is, voeg je het eitje toe aan; nu pocheert je eitje. Hou het eitje goed in de gaten en wanneer je ziet dat het eiwit helemaal gestold is, na een paar minuutjes, haal je het eitje uit de pan.
  4. Keer je asperges om.
  5. Pocheer het andere eitje op dezelfde manier.
  6. Wanneer deze klaar is, leg je de asperges op een mooi bord, de eitjes erboven op met wat paprikapoeder er overheen. Snij de eitjes open, zodat het vloeibare eigeel mooi over de asperges vloeit.
  7. Smakelijk!

Groene asperges met gepocheerd ei, paprika poeder, zeezout
Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.