Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Makkelijke Maaltijd/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Griekse panzanella salade met feta

Griekse panzanella salade recept www.jaimyskitchen.nl

Oorspronkelijk is panzanella een Italiaans recept, maar ik gaf er een Griekse twist aan door onder andere feta eraan toe te voegen. Deze vegetarische maaltijd salade is een heerlijk lichte maaltijd.

Italiaanse Panzanella

Al een hele tijd terug maakte ik ook een recept voor Italiaanse panzanella en deze deelde ik op mijn blog natuurlijk. Dit was ook een twist op de klassieke Italiaanse variant doordat er chipolata worstjes aan toegevoegd werden. Laatst had ik weer ontzettend veel zin om een brood salade te maken, maar wilde ik natuurlijk ook een twist op het klassieke recept bedenken. Vandaar de Griekse variant met feta kaas, peterselie en Mediterrane olijven.

Recept voor een maaltijd salade

De salade heeft heerlijke knapperige groenten en is een heerlijke maaltijd voor in de zomer, omdat het door de ciabatta toch vullend is. Deze salade zou je ook als bijgerecht kunnen eten met bijvoorbeeld een stukje vis of bij de barbecue. Dan is deze portie voor ongeveer 3-4 personen.

Griekse panzanella salade recept www.jaimyskitchen.nl
Recept: Griekse panzanella salade met feta

Hoeveelheid: 2-3 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

½ ciabatta
1 teentje knoflook
1 komkommer
2 tomaten
150 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
1 paprika
150 gr olijven (ik gebruikte Mediterrane olijven mix)
2 el gehakte peterselie
150 gr feta kaas

Dressing:
3 el olijfolie
3 el azijn (rode wijn of witte wijn azijn)
½ tl oregano
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de ciabatta in plakjes en rooster de plakjes tot deze krokant zijn. Wrijf vervolgens een teentje knoflook over de plakjes ciabatta en scheur daarna in stukjes.
  2. Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
  3. Snijd de komkommer, paprika en tomaten in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Snipper de rode ui. Meng de groenten door elkaar en voeg hier ook de gehakte peterselie aan toe.
  4. Voeg de dressing en stukjes ciabatta bij de groenten en meng dit goed door. Dit is het fijnst als je dit met je handen doet, zodat de smaken goed in het brood trekken.
  5. Maak de panzanella af door de feta kaas er overheen te brokkelen.

Recept: Griekse panzanella salade met feta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply