Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gevulde dadels met chocolade

Gevulde dadels met chocolade

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 12 Medjoul dadels
  • 24 hazelnoten
  • 100 gr pure chocolade
  • 6 tl romige pindakaas
  • 1 el kokos rasp en/of kokos schaafs
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 el gehakte amandelen

Benodigdheden:

  • een prikker of vorkje

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is onwijze verwennerij, een echte lekkere treat van dadels, chocolade en krokante nootjes. In de vulling zit ook pindakaas, wat het extra lekker maakt!

Gevulde dadels met nootjes en gedipt in chocolade

Dit klinkt toch hemels? Dit zijn in principe echt bonbons, lekkere, zelfgemaakte bonbons van Medjoul dadels. Ik zou wel echt aanraden om Medjoul dadels te kopen, omdat deze groter en vleziger zijn. Daardoor zijn de dadels ook makkelijker om te vullen. Je kunt natuurlijk een beetje variëren met de nootjes, zo kun je de bonbons ook vullen met amandelen of walnoten in plaats van hazelnoten. Ook kun je amandelboter gebruiken in plaats van pindakaas. En uiteraard, kun je spelen met de toppings.

De gevulde dadels bewaren

Maak lekker veel dadels ineens, zodat je langer kunt genieten van deze lekkere hapjes. Je kunt de dadels zeker twee weken in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje. Zodra je de dadels wilt eten, wees dan voorzichtig want de chocolade kan smelten in je handen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de chocolade au-bain-marie in een pannetje boven kokend water.

Stap 2

Snijd de Medjoul dadel in en haal de pit er voorzichtig uit. Voeg ongeveer een halve theelepel pindakaas in de dadel en voeg ook 2 hazelnoten in de dadel. Knijp de dadel vervolgens goed dicht en verwijder eventuele pindakaas die eruit komt. Herhaal met alle dadels.

Stap 3

Prik met de prikker of een vorkje voorzichtig in de dadel en haal deze door de gesmolten chocolade. Bestrooi de dadel vervolgens met sesam, kokos rasp of amandelen. Of maak een combinatie van de toppings! Herhaal met alle dadels.

Stap 4

Leg de dadels in de koelkast en laat de chocolade volledig uitharden.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet pindakaas dadels hazelnoten chocolade hapjes & snacks oud & nieuw bonbon medjoul dadels

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴