Hapjes & Dips/ Zoet

Recept: Gevulde dadels met chocolade

Dadel bonbon met chocolade en nootjes www.jaimyskitchen.nl

Dit is onwijze verwennerij, een echte lekkere treat van dadels, chocolade en krokante nootjes. In de vulling zit ook pindakaas, wat het extra lekker maakt!

Gevulde dadels met nootjes en gedipt in chocolade

Dit klinkt toch hemels? Dit zijn in principe echt bonbons, lekkere, zelfgemaakte bonbons van Medjoul dadels. Ik zou wel echt aanraden om Medjoul dadels te kopen, omdat deze groter en vleziger zijn. Daardoor zijn de dadels ook makkelijker om te vullen. Je kunt natuurlijk een beetje variëren met de nootjes, zo kun je de bonbons ook vullen met amandelen of walnoten in plaats van hazelnoten. Ook kun je amandelboter gebruiken in plaats van pindakaas. En uiteraard, kun je spelen met de toppings.

De gevulde dadels bewaren

Maak lekker veel dadels ineens, zodat je langer kunt genieten van deze lekkere hapjes. Je kunt de dadels zeker twee weken in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje. Zodra je de dadels wilt eten, wees dan voorzichtig want de chocolade kan smelten in je handen.

Dadel bonbon met chocolade en nootjes www.jaimyskitchen.nl

Recept: Gevulde dadels met chocolade

Hoeveelheid: 12 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

12 Medjoul dadels
24 hazelnoten
100 gr pure chocolade
6 tl romige pindakaas
1 el kokos rasp en/of kokos schaafsel
1 tl sesamzaadjes
1 el gehakte amandelen

Benodigdheden:
een prikker of vorkje

Bereiding:

  1. Verwarm de chocolade au-bain-marie in een pannetje boven kokend water.
  2. Snijd de Medjoul dadel in en haal de pit er voorzichtig uit. Voeg ongeveer een halve theelepel pindakaas in de dadel en voeg ook 2 hazelnoten in de dadel. Knijp de dadel vervolgens goed dicht en verwijder eventuele pindakaas die eruit komt. Herhaal met alle dadels.
  3. Prik met de prikker of een vorkje voorzichtig in de dadel en haal deze door de gesmolten chocolade. Bestrooi de dadel vervolgens met sesam, kokos rasp of amandelen. Of maak een combinatie van de toppings! Herhaal met alle dadels.
  4. Leg de dadels in de koelkast en laat de chocolade volledig uitharden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.