Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gevulde croissant met ei

Gevulde croissant met ei

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4  afbak croissants
  • 4 kleine eieren
  • 2  zongedroogde tomaatjes
  • peterselie
  • zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze croissants zijn perfect als ontbijt, in het weekend dan. De eitjes worden in de croissants bereid en afgebakken, samen met lekkere zongedroogde tomaatjes. Perfect voor in het weekend toch?

Zelf een makkelijk ontbijt recept maken

Deze gevulde croissants zijn makkelijk om te maken en het bespaard je ook nog eens afwas, omdat de eitjes gegaard worden in het croissant, terwijl deze afgebakken worden. Lekker makkelijk toch? Deze gevulde croissants zien er ook ontzettend leuk uit op een ontbijt tafel, tijdens een brunch en al helemaal tijdens feestdagen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om deze croissants te serveren!

Smaakmakers

Ik koos in dit recept om zongedroogde tomaatjes toe te voegen, omdat die lekker veel smaak hebben. Echte smaakbommetjes vind ik het! Ook olijven zijn erg lekker om toe te voegen, of in plaats van de zongedroogde tomaatjes. Een andere lekkere toevoeging zijn kappertjes. Speel een beetje met verschillende samen en kies voor de ingrediënten die jij het lekkerst vindt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de croissants open in het midden. Snijd indien nodig een beetje uit het midden weg, zodat de eitjes iets meer plek hebben. Dit is afhankelijk van de grootte van de croissants en eitjes.

Stap 3

Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en hak de peterselie fijn.

Stap 4

Verdeel de zongedroogde tomaatjes in de croissants en de voeg hier ook de helft van de peterselie bij.

Stap 5

Breek een eitje in een kommetje en voeg deze voorzichtig in een croissant. Herhaal met de overige eitjes en croissants. Verdeel een beetje zout over het eitje.

Stap 6

Bak nu croissants nu af in de oven, ongeveer 12 minuten of de eitjes gaar zijn.

Stap 7

Verdeel de overige gehakte peterselie over de croissants zodra het eitje gaar is.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch ontbijt ei vegetarisch kerst pasen croissant

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴