Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Gevulde brie met zongedroogde tomaat

Gevulde brie met zongedroogde tomaat en kappertjes www.jaimyskitchen.nl

Deze feestelijke gevulde brie steelt de show op de borrelplank. De vulling bestaat uit zongedroogde tomaat en kappertjes en wordt afgemaakt met knapperige pompoenpitten en balsamico crème. Heerlijk voor bij de borrel!

Feestelijke gevulde brie

Heb je een borrel met familie of vrienden? Dan maak je zeker indruk met deze gevulde brie die net even wat anders is als een standaard stuk Franse kaas. Er zijn natuurlijk verschillende smaakcombinaties te bedenken, want ook bijvoorbeeld zoete combinaties met cranberry of abrikoos zijn erg lekker met de brie.

Zongedroogde tomaten

Deze kun je op olie kopen, maar ook gewoon gedroogd. Deze heb ik bij Lidl in de Turkse week gekocht. De zongedroogde tomaatjes zitten in een grote zak en dat bewaar ik dan weer in een grote voorraadpot. Voor het gebruiken wel ik de tomaten in een beetje heet water. Net even wat gezonder dan de variant in olie. Echter, de olie waar de tomaatjes in zitten is heerlijk! Dit kun je dan weer in andere recepten gebruiken.

Gevulde brie met zongedroogde tomaat en kappertjes www.jaimyskitchen.nl
Recept: Gevulde brie met zongedroogde tomaat

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
1 punt brie
150 gr roomkaas
6 zongedroogde tomaten
1 tl kappertjes
30 gr pompoenpitten
Balsamico crème
Zwarte peper
Schil van een halve citroen

Bereiding:

  1. Gebruik je gedroogde tomaatjes zonder olie, wel de tomaatjes dan ongeveer 10 minuten in heet water en laat vervolgens goed uitlekken. Gebruik je de variant op olie, laat dan ook goed uitlekken. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
  2. Meng de tomaatjes en kappertjes door de roomkaas en breng op smaak met zwarte peper.
  3. Halveer de brie door de lengte, het liefst met een kaas snijder met draad. Vul de onderkant van de brie nu met het roomkaas mengsel en leg de bovenkant er bovenop. Bewaar 1 theelepel van de roomkaas.
  4. Smeer de overbleven roomkaas over de boven kant en strooi hier over de pompoen pitten. Maak nu af met een beetje balsamico crème en gehakte citroenschil.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply