Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gestoomde courgettes met oregano

Gestoomde courgettes met oregano

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 900 gr courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 40 gr amandelen
  • 3 takjes munt
  • olijfolie
  • 600 ml water

Keukenhulpjes:

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een lekker makkelijk bijgerecht om te maken, de oven doet het werk en maakt de courgettes ontzettend zacht van smaak. De courgette wordt extra op smaak gemaakt met munt en gehakte amandelen.

Zelf gestoomde courgettes maken

Meestal roerbak ik courgettes, maak ik er courgette pasta van of stop ik ze in een pasta saus, maar ik had nog nooit eerder courgettes gestoomd. Dit leek me een lekkere manier van bereiden, omdat de groenten dan langzaam gegaard worden tot ze lekker zacht zijn. Het is wel belangrijk om ze wel iets van smaak mee te geven, anders zijn ze een beetje saai. Daarom breng ik deze courgettes op smaak met een bouillonblokje en oregano. En natuurlijk niet de knoflook vergeten, dat maakt alles lekkerder!

Serveren met nootjes en kruiden

De courgettes zijn natuurlijk echt zacht en daarom is het lekker om deze met iets knapperigs te serveren. Ik koos voor amandelen, maar andere soorten nootjes zijn ook lekker. Ook hakte ik verse munt voor extra veel smaak en frisheid. Een scheutje olijfolie is onmisbaar en maakt het een heerlijk bijgerecht!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 170 graden.

Stap 2

Was de courgettes en snijd deze in repen. Neem een ovenschaal en leg hierin de reepjes courgette.

Stap 3

Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Snijd de knoflook in plakjes en voeg dit toe aan het pannetje met bouillon. Voeg vervolgens ook de oregano erbij en zet het vuur uit. Giet de bouillon over de courgette en dek af met folie. Zet de courgette ongeveer 45 minuten in de oven of tot deze helemaal zacht zijn.

Stap 4

Hak in de tussentijd de amandelen fijn en snijd de munt in reepjes.

Stap 5

Als de courgettes gaar zijn, haal het uit de bouillon en serveer met amandelen, munt en een klein beetje olijfolie.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten courgette vegetarisch diner vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴