Hoofdgerechten/ Lunch/ Soep/ Vega & Vegan

Recept: Geroosterde paprika & pastinaak soep

Alpro Paprika Pastinaak soep www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke romige soep is gemaakt met paprika en pastinaak. De heerlijke romigheid komt van de soja kookroom.

Hoe maak je een romige roep zonder room?

Mijn interesse in plantaardige recepten blijft maar doorgaan, daarom vind ik het super dat ik de Alpro Soya Cuisine ontdekt heb Zo kun je toch romige sauzen, dressings en soepen maken en is het is zo makkelijk om een maaltijd volledig plantaardig te maken!

Hoe rooster je paprika’s?

Dat leg ik in de link hierboven uit. Het roosteren van de paprika’s duurt even, maar dan heb je ook wat. De zoetigheid van de paprika komt helemaal naar boven, versterkt door de pastinaak. Wil je iets makkelijker doen? Dan sla het roosteren van de paprika’s over en koop in plaats daarvan een pot geroosterde paprika. Easy as that!

Paprika Pastinaak soep www.jaimyskitchen.nl
Recept: Geroosterde paprika & pastinaak soep

Hoeveelheid: 5 porties
Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:

3 rode paprika’s
2 gele paprika’s
2 kleine of 1 grote pastinaak
1 grote rode ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
een paar takjes tijm
een paar takjes peterselie
1 groentebouillon blokje
700ml water
200ml Alpro Cuisine Light
1 el paprika poeder
peper & zout
70 gr tomatenpuree

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadjes. Leg ze op een rooster in de oven en laat ze ongeveer 45 minuten roosteren of tot de paprika’s zacht zijn en bruin aan de buitenkant.
  3. Schil nu de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen in een schaal, afgedekt met folie. Je zou ze ook in een plastic zakje kunnen doen. Hierna kun je makkelijk het vel van de paprika’s afhalen.
  5. Bak nu met wat olie in een soeppan de ui, knoflook en pastinaak totdat ze goudbruin zijn. Bak dan even kort het paprikapoeder mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  6. Voeg daarna de groentebouillon, paprika’s, peterselie en tijm toe. De peterselie en tijm doe ik in een thee eitje zodat je ze daarna er makkelijk uit kunt halen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Dit kun je nu nog even 5 tot 10 minuten laten doorkoken.
  8. Verwijder de peterselie en tijm uit de soep en blend de soep in de blender met soja room tot een gladde massa.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Susanne
    30 april 2016 at 10:19

    Wat leuk dat je een vegan journey bent begonnen! En dan zijn dit soort producten zeker handig om te gebruiken. Enneeeh die soepkommetjes heb ik ook!! Van de Dille! Fijn zijn ze he?

    • Reply
      admin
      2 mei 2016 at 21:28

      Nou, ik heb ze van Alpro gekregen, maar zag ze ook bij Dille&Kamille, zoo leuk!

      Ja, ik eet nu echt 80% vegan en dat voelt heel goed!

  • Reply
    Challenge: Een week lang... Vegan! | Jaimyskitchen.nl
    20 mei 2016 at 08:30

    […] Recept soep […]

  • Reply
    Femke
    17 januari 2017 at 12:40

    Hoeveel tomatenpuree voeg ik toe? Staat nergens vermeld …

    • Reply
      admin
      17 januari 2017 at 13:01

      Hoi Femke,
      Je hebt helemaal gelijk. Heb het voor je aangepast. Er mag 70gr tomatenpuree bij, dat is een klein blikje.

      Veel kookplezier!

      Liefs,
      Jaimy

    Leave a Reply