Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Geroosterde bloemkool en rijst salade

Geroosterde bloemkool en rijst salade

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 100 gr rijst
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 1.5 tl curry of kerrie kruiden
  • 2 el -3 zonnebloemolie
  • 4 rauwe bieten
  • 50 gr cherrytomaat
  • 70 gr veldsla
  • 3 el (soja) yoghurt
  • 1.5 el water
  • 5 gr bieslook
  • 1 tl tahin
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze winterse salade met geroosterde bloemkool en bietjes is heerlijk voor de koude winterdagen. Met deze rijst salade begin je gezond het nieuwe jaar en heb je toch een vol gevoel. Een perfecte keuze dus voor het avondeten!

Gezonde winterse salade

Veel mensen houden niet echt van een salade in de winter. Deze salade is lauwwarm en bevat een beetje rijst, wat dit perfect maakt als gezonde maaltijd in de winter. Januari is toch een maand dat iedereen graag goed van start gaat en dat gaat perfect met deze heerlijk kom voor gezonde groenten.

Bloemkool roosteren in de oven

De smaak van geroosterde bloemkool is onwijs lekker, zeker in combinatie met deze licht pikante kerrie of curry kruiden. Dit geeft een heerlijke smaak aan de salade. Ook de bietjes zijn heerlijk wanneer deze geroosterd worden. Wat ook erg lekker is in deze salade, is rauwe bietjes julienne gesneden. Wil je de bietjes toch roosteren? Dan hebben deze meestal 25 tot 30 minuten nodig. Voeg de laatste 15 minuten dan nog de bloemkool toe.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de bieten en snijd in kleine blokjes. Meng met een beetje olie en leg op een vel bakpapier in de oven. Rooster alvast 10 minuten. Meng de curry kruiden met 2-3 eetlepels zonnebloemolie en hussel de bloemkoolroosjes hierin. Voeg de bloemkool nu bij de bietjes en rooster in nog ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Kook in de tussentijd de rijst, halveer de cherry tomaatjes en maak de dressing. De dressing maak je door yoghurt, water, tahin, gehakte bieslook en citroensap met elkaar te mengen. Breng de dressing vervolgens op smaak met peper en zout.

Stap 3

Maak de salade door de veldsla met geroosterde groenten, rijst en tomaatjes te mengen.

Stap 4

Voeg de dressing naar smaak toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch tomaat hoofdgerechten rijst vegetarisch sla vegan koolhydraatarm

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴