Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Geroosterde en krokante aardappelen

Geroosterde en krokante aardappelen

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 6 teentjes knoflook
  • zout
  • olijfolie
  • een beetje peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Geroosterde aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht. De aardappeltjes zijn het lekkerst wanneer ze lekker kruidig en krokant zijn. Met dit recept maar je ze!

Een lekker recept voor een bijgerecht

Zeker tijdens een groot diner is het belangrijk om lekkere bijgerechten te hebben. En krokante aardappeltjes zijn kun je echt niet vergeten. Om deze zo lekker mogelijk te maken, voeg ik lekker veel knoflook en kruiden toe. Met de kruiden kun je lekker afwisselen. Denk aan rozemarijn, tijm of een Italiaanse kruidenmix. Voor het laatste koos ik in dit recept!

Lekkere aardappel recepten

Natuurlijk heb ik nog meer lekkere recepten voor bijgerechten met aardappel. Dit zijn mijn favorieten:

Bereiding

Stap 1

Verwarm nu de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en voeg daar de aardappelen aan toe. Wacht tot het water aan de kook is en kook deze ongeveer 10 minuten. De aardappelen moeten in ieder geval nét niet helemaal gaar zijn, want ze gaan de oven nog in.

Stap 3

Hak in de tussentijd de knoflook grof.

Stap 4

Wanneer de aardappelen zover zijn, giet je ze af laat je ze nog 5 minuten met een gesloten dekel staan. Schud ook even met de pan, dat worden ze lekker kruimig. Het kruim zal voor het lekkere krokante laagje zorgen.

Stap 5

Neem nu een ovenschaal en meng de aardappelen met de knoflook, rozemarijn, olijfolie en een beetje zout.

Stap 6

Bak de aardappelen nu voor ongeveer 30 minuten. Keer ze even om op de helft van de kooktijd. Ik zou je aanraden ze goed in de gaten te houden want de ene oven is de andere niet. De aardappelen zijn klaar wanneer de buitenkant krokant is, maar de binnenkant nog lekker zacht.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten aardappel vegetarisch kerst diner rozemarijn vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴