Bijgerechten/ Diner/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Geroosterde en krokante aardappelen

Recept geroosterde aardappeltjes www.jaimyskitchen.nl

Geroosterde aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht. De aardappeltjes zijn het lekkerst wanneer ze lekker kruidig en krokant zijn. Met dit recept maar je ze!

Een lekker recept voor een bijgerecht

Zeker tijdens een groot diner is het belangrijk om lekkere bijgerechten te hebben. En krokante aardappeltjes zijn kun je echt niet vergeten. Om deze zo lekker mogelijk te maken, voeg ik lekker veel knoflook en kruiden toe. Met de kruiden kun je lekker afwisselen. Denk aan rozemarijn, tijm of een Italiaanse kruidenmix. Voor het laatste koos ik in dit recept!

Lekkere aardappel recepten

Natuurlijk heb ik nog meer lekkere recepten voor bijgerechten met aardappel. Dit zijn mijn favorieten:

Recept geroosterde aardappeltjes www.jaimyskitchen.nl
Recept: Geroosterde en krokante aardappelen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

500 gr aardappelen
1 el Italiaanse kruiden
6 teentjes knoflook
zout
olijfolie
een beetje peterselie

Bereiding

  1. Verwarm nu de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en voeg daar de aardappelen aan toe.
  3. Wacht tot het water aan de kook is en kook deze ongeveer 10 minuten. De aardappelen moeten in ieder geval nét niet helemaal gaar zijn, want ze gaan de oven nog in.
  4. Hak in de tussentijd de knoflook grof.
  5. Wanneer de aardappelen zover zijn, giet je ze af laat je ze nog 5 minuten met een gesloten dekel staan. Schud ook even met de pan, dat worden ze lekker kruimig. Het kruim zal voor het lekkere krokante laagje zorgen.
  6. Neem nu een ovenschaal en meng de aardappelen met de knoflook, rozemarijn, olijfolie en een beetje zout.
  7. Bak de aardappelen nu voor ongeveer 30 minuten. Keer ze even om op de helft van de kooktijd. Ik zou je aanraden ze goed in de gaten te houden want de ene oven is de andere niet. De aardappelen zijn klaar wanneer de buitenkant krokant is, maar de binnenkant nog lekker zacht.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Recept: Aardappelsalade met Cêlavíta! | Jaimyskitchen.nl
    14 februari 2016 at 07:09

    […] liet jullie al direct zien dat je met de kruimige aardappelen heerlijke geroosterde aardappelen kunt maken. Vandaag zijn de vastkokende aardappelen van Cêlavíta aan de beurt en ik maak er een […]

  • Reply
    Recept: Shepherd's Pie met Cêlavíta | Jaimyskitchen.nl
    26 februari 2016 at 06:34

    […] Geroosterde Aardappelen […]

  • Reply
    Ellen Gerrits
    16 juli 2016 at 19:50

    HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

    • Reply
      admin
      17 juli 2016 at 10:29

      Hoi Ellen,
      dankjewel!
      hoop dat je veel leesplezier hebt!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.