Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 30 gr kiemen
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 300 gr   kikkererwten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 eltl tl kruiden naar keuze (bv paprikapoeder of ras el hanout)
  • olie om in te bakken
  • Peper en zout

Yoghurtsaus:

  • 5 el (soja) yoghurt
  • 0.5 tl geraspte mierikswortel
  • 1 tl dragon (vers of gedroogd)
  • Peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit recept wordt de zachte zoete aardappel gecombineerd met een licht pittige mierikswortel & yoghurtsaus, krokante kikkererwten en tomaatjes. De toppings van kiemgroenten en pompoenpitten maken het helemaal af! Gepofte zoete aardappel blijft een favoriet voor mij. Het lekkerst eraan is dat je kunt blijven variëren met de toppings.

Gepofte zoete aardappel als hoofdgerecht of lunch

In dit recept gebruik ik twee zoete aardappelen per persoon als hoofdgerecht, maar eerlijk gezegd zit ik zelf na 1 max. anderhalve aardappel wel vol hoor. Pas het recept dus zeker aan naar hoeveel jij wilt eten. Zelf vind ik 1 kleine zoete aardappel als lunch gerecht ook erg lekker. Nog een andere tip om dit recept lekker snel te maken is om de zoete aardappel in de magnetron te poffen, maar daar ben ik zelf iets minder fan van. Gebruik dan ook geen aluminiumfolie!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.

Stap 3

Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes.

Stap 4

Was de kikkererwten met wat water en meng de kruiden er doorheen. Verhit de olie in een pan en bak de kikkerewten in ongeveer 5-10 minuten krokant.

Stap 5

Maak de saus door de mierikswortel toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met dragon, peper en zout.

Stap 6

Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten, tomaatjes, pompoenpitten, kikkererwten en de yoghurtsaus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch tomaat hoofdgerechten kikkererwten yoghurtsaus vegetarisch diner oven makkelijk & snel vegan zoete aardappel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴